Excelsior zet reuzenstap richting handhaving!

22 april 2017

De wedstrijd tussen Excelsior en NEC was niet best, maar dat kon de Rotterdammers na negentig minuten voetbal weinig schelen. Dankzij een treffer van Mike van Duinen won Excelsior met 0-1. De ploeg zette zo een reuzestap richting rechtstreekse handhaving.

Teamprestatie
,,Het was geen goede wedstrijd’’, zo vatte Mitchell van der Gaag het duel na afloop samen. ,,Maar ik heb wel een team gezien dat er voor ging. Dit was echt een teamprestatie. Heel mooi om te zien dat de overwinning samen met de meegereisde supporters werd gevierd. Dat was een prachtige ontlading. De ploeg heeft er keihard voor gewerkt.’’

Spanning
De eerste 45 minuten verliepen heel moeizaam en dat kwam vooral door de enorme spanning die boven het Goffertstadion hing. De mogelijkheden waren daardoor schaars. Namens Excelsior was Henrico Drost – die speelde in plaats van de geschorste Jurgen Mattheij – na 21 minuten dichtbij, maar zijn kopbal na een corner ging naast het doel. Julian von Haacke was dreigend namens de thuisploeg, maar zijn schot ging over het doel van Warner Hahn.

Treffer
In het begin van de tweede helft probeerden beide teams meer de aanval te zoeken, zonder dat dit direct veel mogelijkheden opleverde. Het duurde tot in de 58e minuut voor de eerste en naar zou blijken enige treffer te noteren viel. Een heerlijk indraaiende voorzet van Khalid Karami vanaf de rechterkant werd door Mike van Duinen langs doelman Joris Delle gekopt, 0-1. ,,Een fantastische voorzet en ik raakte hem lekker’’, zei Van Duinen over zijn doelpunt.

Punten
Hoewel NEC direct hierna via Von Haacke en invaller Ferdi Kadioglu nog probeerde naast Excelsior te komen, kwam de voorsprong eigenlijk niet meer in gevaar. ,,Je zag aan de ploeg dat, wat er ook zou gebeuren, de punten mee zouden gaan naar Rotterdam. We werden deze week weer regelmatig herinnerd aan wedstrijden tegen directe concurrenten, dat we die niet konden winnen. Daar hebben we nu mee afgerekend.’’

Slag om de arm
,,Dit is dus een heel mooie avond’’, ging hij verder. ,,We hebben voor de tweede wedstrijd op rij de nul gehouden en nu in een uitwedstrijd. Bovendien heb ik me laten vertellen dat we voor het eerst sinds 1985 drie eredivisiewedstrijden op rij hebben gewonnen.’’ Hoewel Excelsior met deze overwinning een reuzenstap zette richting rechtstreekse handhaving, hield Van der Gaag nog een slag om de arm: ,,Daarvoor gebeuren in deze competitie te veel gekke dingen.’’