Frustrerende avond voor Excelsior tegen De Graafschap

27 oktober 2018

Wie de uitslag ziet (4-1), zal wellicht denken dat Excelsior Rotterdam, kansloos was tegen De Graafschap. Excelsior speelde echter goed voetbal, liet na zelf te scoren en gaf de doelpunten te gemakkelijk weg.

Frustreert
,,Wat mij het meest frustreert is dat wij zelf nalieten om te scoren’’, verzuchtte Adrie Poldervaart na afloop van de met 4-1 verloren uitwedstrijd op de Vijverberg. Daarnaast was er bij Excelsior sprake van schoonheidsfoutjes waardoor de tegengoals te makkelijk vielen, en meer…

Betwisten
Dat meer betrof scheidsrechter Joey Kooij en de VAR. Bij de openingstreffer dacht Excelsior aan buitenspel, iets wat de arbitrage inclusief VAR niet kon waarnemen. Na rust stuurde Kooij bovendien Jurgen Mattheij weg met een tweede, zeer te betwisten gele kaart.

Kansen
Excelsior had het zichzelf echter veel makkelijker kunnen maken door de kansen voor rust gewoon af te maken. Dan was het duel na 45 minuten wellicht al gespeeld geweest. Ryan Koolwijk raakte al in de tweede minuut de lat uit een vrije trap. Daarna waren onder meer Marcus Edwards en Ali Messaoud dichtbij de verdiende openingstreffer.

Oud Excelsior-spelers
Vooral de kans die Messaoud na 23 minuten spelen werd geboden na voorbereidend werk van Luigi Bruins, had een treffer op moeten leveren. Messaoud verkoos echter om de bal af te geven, waarna de aanval strandde. Kort erna verzorgden oud Excelsior-spelers Leeroy Owusu (voorbereiding) en Daryl van Miegem (afwerking) de 1-0 van De Graafschap.

Omzettingen
Voor rust kwam Excelsior via Elias Mar Omarsson nog wel op de verdiende 1-1, maar na de omzettingen bij de Superboeren in de rust hadden zij in het tweede bedrijf al snel de voorsprong weer te pakken. Furdjel Narsingh schoot en de bal werd onderweg aangeraakt, waardoor het 2-1 was. Kort erna kopte Youssef El Jebli gemakkelijk de 3-1 binnen.

Voetballen
Ondanks dat en ondanks de rode kaart voor Mattheij bleef Excelsior voetballen. Er kwamen nog mogelijkheden, maar dichterbij De Graafschap kwam Excelsior niet. De Superboeren maakten er zelfs nog 4-1 van via Fabian Serrarens. ,,Een frustrerende avond’’, stelde Poldervaart. ,,Dit hebben we aan onszelf te danken.’’

Doelpunten:
25. Daryl van Mieghem 1-0
38. Elias Mar Omarsson 1-1
50. Furdjel Narsingh 2-1
56. Youssef El Jebli 3-1
70. Fabian Serrarens 4-1

Scheidsrechter: Joey Kooij
Rode kaart: Mattheij (2x geel)(Excelsior Rotterdam)
Gele kaaren: Olijve (De Graafschap), Koolwijk, (Excelsior Rotterdam)
Toeschouwers: 12.108

60. Mounir El Hamdaoui in plaats van Ali Messaoud
81. Thomas Oude Kotte in plaats van Ryan Koolwijk
81. Anouar Hadouir in plaats van Elias Mar Omarsson

Foto: Pro Shots

Terug naar overzicht