Geslaagde voetbalclinic Excelsior4All bij VV Spirit

20 oktober 2016

De sfeer zat er gisteren goed in bij de voetbalclinic bij VV Spirit in Ouderkerk aan den IJssel. De jonge voetballertjes van de club verzamelden zich om 13.00 uur om opgehaald te worden door trainers van Excelsior Rotterdam. De 96 deelnemers werden verdeeld over acht teams. Elk team kreeg acht rondes van 15 minuten training van een trainer. Om het kwartier rouleerde elk team naar de eerstvolgende post. In de ingelaste pauze kregen de kinderen een stuk fruit en een dorstlesser.

Selectiespelers
Uiteraard stond de middag in het teken van bewegen. Met vele variaties qua voetballessen kregen de kinderen spelenderwijs meer ervaring binnen het vak. Drie spelers van het eerste team van Excelsior Rotterdam kwamen de kinderen verrassen, terwijl zij druk bezig waren met sporten. Zij gingen met alle acht teams op de foto en deden daarna mee met de activiteiten.

Penaltywedstrijd
Als afsluiting was er een penaltywedstrijd tussen de topspelers van elk team. De acht beste leerlingen stonden oog in oog met de keeper en streden zij tegen elkaar. Uiteindelijk waren er vier winnaars en zij kregen een goodiebag voor hun inzet. Met een groot applaus voor zichzelf liepen de kinderen het veld af na een gezellige en leerzame middag.

Terug naar overzicht