6.N.E.C.3047+15
7.FC Utrecht3045+2

15.Excelsior3025-20
Bekijk de hele ranglijst

Na een ongeslagen reeks van vier competitieduels (en een bekerwedstrijd) liep Excelsior Rotterdam in Helmond tegen een nederlaag aan. Het werd nooit de avond van de Kralingers, die daardoor terecht met 2-1 verloren. Elías Már Ómarsson maakte in blessuretijd nog wel zijn veertiende treffer van het seizoen.

Voorzichtig

Excelsior Rotterdam begon in een iets andere opstelling dan afgelopen week tegen TOP Oss. Joël Zwarts ontbrak in Helmond en werd vervangen door Brandon Ormonde-Ottewill. De beginfase van de wedstrijd, waarin Excelsior een goed vervolg wilde geven aan een sterke serie, was voorzichtig. Er was amper gevaar voor beide doelen. Pas na een kwartier viel de eerste grote kans te noteren. Karim Loukili haalde uit, maar Alessandro Damen voorkwam een tegentreffer.

Eind aan reeks

Kort daarna kopte Mats Wieffer uit een corner in de handen van Helmond-doelman Stijn van Gassel. Het liep echter niet bij Excelsior, dat slordig speelde en veel balverlies leed. Nog voordat er een half uur op de klok stond, maakte de thuisploeg een eind aan een reeks van 491 minuten zonder tegengoal. Het was Jelle Goselink die de bal uit een corner binnen kopte, 1-0.

Mats Wieffer in actie in uitwedstrijd tegen Helmond Sport.

Sander Fischer stond opnieuw centraal achterin bij Excelsior.

Reuven Niemeijer

Na deze treffer bleef Helmond Sport dreigend, maar toen de Brabanders opnieuw scoorden, werd de treffer van Goselink vanwege buitenspel afgekeurd. Op slag van rust was Reuven Niemeijer dichtbij de gelijkmaker. Hij mocht vanaf rechts uithalen op het doel, maar vond Stijn van Gassel op zijn pad. Met een aansluitingstreffer had Excelsior het zichzelf makkelijker kunnen maken om zo wellicht in de wedstrijd te komen.

Jeff Stans

Na rust was het Excelsiors topscorer Elías Már Ómarsson die kon uithalen, maar zijn inzet ging naast het doel. Kort daarna schoot hij tegen de vuisten van Stijn van Gassel. Ondanks deze mogelijkheden was het Helmond Sport dat daarna het heft in handen nam. Dat resulteerde na een klein uur in de 2-0 van voormalig Excelsior-speler Jeff Stans. Hij schoot binnen nadat Guus Joppen de bal uit een corner met zijn hoofd had teruggelegd.

Spannend

Voor de 2-0 was Marinus Dijkhuizen al van plan om een dubbele wissel door te voeren om met Dylan Seys en Stijn Meijer hopelijk nog iets te forceren. Zij kregen allebei wel een mogelijkheden, maar wisten de aansluitingstreffer niet op het bord te krijgen. Het was echter Helmond Sport dat de grootste kansen kreeg om de score uit te breiden. Dat gebeurde ook niet, waardoor het in de 94e minuut nog spannend werd toen Ómarsson 1-2 maakte. Maar het was te laat om de terechte nederlaag nog te voorkomen.

Oud-Excelsior-speler Jeff Stans maakte de tweede Helmondse treffer.

Brandon Ormonde-Ottewill startte tegen Helmond Sport in de basis.

Man of the Match

Hervé Matthys speelt sinds twee seizoenen voor Excelsior Rotterdam. Hij is bezig aan een goed seizoen in het centrum van de Kralingse verdediging. Ook tegen Helmond Sport speelde hij ondanks de nederlaag een prima wedstrijd.