Hicham Faik vertrekt na dit seizoen naar SV Zulte Waregem

9 april 2018

Hicham Faik gaat Excelsior Rotterdam na dit seizoen verlaten. De 25-jarige middenvelder vertrekt naar het Belgische SV Zulte Waregem waar hij een contract tekent voor drie seizoenen. De transfervrije Faik is bezig aan zijn tweede jaar in Rotterdam. Hij speelde tot op heden 51 wedstrijden voor Excelsior, waarin hij negen doelpunten maakte.

Europees voetbal
,,Het lijkt misschien een verrassende keuze, maar SV Zulte Waregem is een mooie club’’, zegt Faik over zijn keuze. ,,Ze hebben eerder dit seizoen in de Europa League gespeeld tegen OGC Nice, Lazio Roma en Vitesse. Ook dit seizoen maken ze nog kans op Europees voetbal. Het verhaal van de club sprak me sowieso aan. Ik heb goede gesprekken gehad. Ze werken heel professioneel. De trainer wist precies wat voor speler ik ben en wat hij met mij van plan is. Daar spreekt vertrouwen uit.’’

Gevoel
,,Ik heb in mijn carrière mijn beslissingen altijd op gevoel genomen en dat heb ik nu ook gedaan. Ik heb ook met Nederlandse clubs gesproken, maar dit sprak mij het meest aan. Ik hoop bij SV Zulte Waregem de volgende stap in mijn carrière te zetten en uiteindelijk zal de toekomst uitwijzen waar mijn plafond ligt. Ik teken voor drie seizoenen in België en daar spreekt vertrouwen uit.’’

Topseizoenen
Faik kijkt met een goede gevoel op zijn periode in Rotterdam terug: ,,In het begin trainde ik alleen mee, maar vanaf de eerste dag heb ik me hier thuis gevoeld. Ik heb nooit spijt gehad van mijn keuze voor Excelsior. Ik zit hier dichter bij huis dan in mijn tijd bij Roda JC en dat heeft positieve gevolgen gehad voor mijn prestaties. We hebben hier twee topseizoenen gedraaid, waardoor ik mezelf ook goed heb kunnen laten zien. Mede daardoor begin ik nu aan een nieuw avontuur en het is nu aan ons om het seizoen bij Excelsior zo goed mogelijk af te sluiten.’’

Terug naar overzicht