Jurgen Mattheij hoopt zondag weer op basisplaats

3 december 2013

Met twee basisplaatsen op rij heeft Jurgen Mattheij de afgelopen wedstrijden weer eens kunnen laten zien wat hij in huis heeft. Daarvoor moest hij het doen met invalbeurten, maar als vervanger van de geschorste Kevin van Diermen speelde Mattheij twee prima wedstrijden.
,,Mijn laatste basisplaats was volgens mij vorig seizoen tegen FC Oss. Een tijdje geleden, dus ik was er wel weer een keertje aan toe.’’ Tot nu toe moest hij het dit seizoen doen met invalbeurten tegen Sparta, De Graafschap en VVV-Venlo. Daarnaast speelde Jurgen Mattheij een aantal wedstrijden met Jong Feyenoord/Excelsior. Probleem voor de verdediger van Excelsior was dat hij geblesseerd aan deze voetbaljaargang begon.
,,Eind vorig seizoen kreeg ik last van mijn linkervoet. Het bleek dat er een breuk in het vijfde middenvoetsbeentje zat. Het was een oude breuk, een stuk bot dat vastzat aan een pees en dat ging irriteren. Ik heb ervoor gekozen om me tijdens de vakantieperiode te laten opereren. Het nadeel daarvan was dat ik de hele voorbereiding moest missen en ik begon met een flinke achterstand. Ik ben nu gelukkig al een tijdje fit. Aanhaken was in het begin best zwaar, maar nu heb ik nergens last meer van.’’
Omdat de verdediging goed stond, moest Mattheij geduld hebben en wachten op zijn kans. Die kwam in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo. Kevin van Diermen kreeg kort na rust een rode kaart. Mattheij mocht invallen en startte in de wedstrijden tegen Achilles’29 en Fortuna Sittard in de basisopstelling van de Kralingers. ,,Vervelend voor Kevin natuurlijk, maar voor mij betekende het wel dat ik eindelijk weer kon laten zien wat ik kan.’’
De Rotterdammer greep deze kans met beide handen aan en speelde twee prima wedstrijden. ,,Het was best even wennen met de manier van spelen, maar ik ben goed geholpen door het team. Ik ben helemaal fit en had daarom geen moeite om me aan te passen. Ik was uiteraard blij met deze kans’’, geeft Mattheij toe. ,,De situatie waar ik uit kwam, maakte het lastig. De trainer had geen reden om te wisselen en door die rode kaart heb ik twee wedstrijden kunnen laten zien wat ik in huis heb.’’
,,Tegen Achilles’29 speelden we geen slechte eerste helft, maar we scoorden niet. In de tweede helft ging het een stuk minder, geen idee waardoor dat kwam. Het werd 0-0, maar we liepen nog het risico om te verliezen. Tegen Fortuna Sittard gingen we goed van start en voelden we dat we snel zouden scoren. Het was lekker dat we in de eerste helft twee doelpunten maakten, dan zit je halverwege met een goed gevoel in de kleedkamer. Zo had het tegen Achilles’29 ook moeten gaan. Het heeft geen zin om naar excuses te zoeken. We moeten zorgen dat we dat soort wedstrijden winnen.’’
De schorsing van Kevin van Diermen zit erop, maar stiekem hoopt Jurgen Mattheij uiteraard dat hij zondag weer mag spelen in de uitwedstrijd tegen Sparta. ,,Dat is een bijzondere wedstrijd, eentje die je niet wilt missen. Voor de supporters is dit een heel speciale wedstrijd en ook in de groep begint de derby steeds meer te leven. Het wordt mijn vierde keer dat ik erbij ben en ik heb nog niet één keer verloren. Zij hebben een goede selectie, maar zitten in een lastige en rumoerige fase. Wij gaan er sowieso alles aan doen om te winnen. Nu ben ik er nog niet zo mee bezig, doe gewoon mijn best tijdens de trainingen, maar uiteraard hoop ik dat ik zondag in de basis mag beginnen.’’

Terug naar overzicht