Jurgen Mattheij verlengt contract met twee seizoenen

8 juni 2017

Jurgen Mattheij voetbalt ook de komende twee jaar voor Excelsior Rotterdam. De 24-jarige centrumverdediger speelt al zes seizoenen voor de club en zet binnenkort zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis.

Eerlijk
,,Ik heb er lang over nagedacht’’, zegt Jurgen Mattheij over zijn contractverlenging. ,,Ik ben vanaf het eerste moment eerlijk geweest tegenover Ferry de Haan. Het is niet dat ik lastig ben, maar ik wilde niet te snel beslissen. Ik heb veel respect voor de club dat ze geduld hebben gehad met mij. Ik wilde kijken wat er om mij heen gebeurde. Er was best veel interesse, vanuit Nederland en het buitenland.’’

Verleiding
,,Uiteindelijk wist ik voor mezelf dat ik in elk geval in Nederland wilde blijven. Ik heb hier nog genoeg te leren in de Eredivisie’’, stelt hij. ,,Ik heb met een aantal buitenlandse clubs gesproken en de verleiding was groot, maar ik vind mezelf nu nog niet klaar voor die stap. Misschien dat dit over één, twee jaar wel zo is. Ook vanuit Nederland was er interesse en daarbij vroeg ik me af: is dit het waard om Excelsior te verlaten?’’

Randvoorwaarden
Het antwoord daarop was uiteindelijk ‘nee’ en daarom hakte Mattheij deze week de knoop door en besloot hij om zijn contract bij Excelsior te verlengen. ,,Ik ben heel tevreden over de weg die Excelsior is ingeslagen. Dat heeft te maken met de trainingen, maar zeker ook met de extra’s die de club te bieden heeft. Zoals de samenwerking met BeLife. De randvoorwaarden zijn bij Excelsior goed geregeld en ik merk dat ik daar veel profijt van heb.’’

Goed seizoen
Mattheij kwam afgelopen seizoen onder meer in het nieuws na twee rode kaarten tegen Roda JC en Heracles, maar iedereen is het er vooral over eens dat hij een goed seizoen achter de rug heeft. ,,Dat klopt wel, het was een goed en stabiel seizoen, op die ongelukkige fase na de winterstop na. Dat het zo lekker ging, heb ik ook te danken aan de trainer en de anderen die mij helpen om beter te worden. Ik ben nu klaar voor deze nieuwe uitdaging om mezelf bij Excelsior nog verder te ontwikkelen.’’

Doelstelling
,,De lat voor komend seizoen ligt inderdaad weer wat hoger na de twaalfde plaats van afgelopen jaar’’, erkent hij. ,,Dat had vooraf waarschijnlijk niemand verwacht. We moeten met het oog op komend seizoen echter wel reëel zijn. Natuurlijk zijn de verwachtingen hoger, maar we moeten vooral realistisch blijven. Laten we eerst afwachten hoe de selectie er straks uitziet en hoe het allemaal gaat lopen. Pas dan kunnen we een doelstelling vaststellen.’’

Terug naar overzicht