Kansloze nederlaag voor Excelsior tegen Feyenoord

1 april 2018

Excelsior beleefde in de Kuip een heel vervelende middag. Al na vier minuten opende Feyenoord de score en het werd voor Excelsior alleen maar erger. Na precies negentig minuten floot scheidsrechter Serdar Gözübüyük voor het einde en toen stond er 5-0 op het scorebord.

Voor schut
,,We staan hier voor schut en dan druk ik mezelf nog voorzichtig uit’’, zei Mitchell van der Gaag na afloop van de stadsderby tegen Feyenoord. Geen moment zat Excelsior in de wedstrijd en het mocht achteraf gezien nog van geluk spreken dat de teller op vijf bleef steken.

Positieve vooruitzichten
Vooraf had Van der Gaag al gewaarschuwd dat de positieve vooruitzichten – Excelsior doet het dit seizoen goed in uitwedstrijden – niets zeiden. Zijn woorden bleken op deze middag helaas waarheid, want al na vier minuten spelen opende Jean-Paul Boëtius de score, 1-0.

Illusies
Mocht Excelsior toen nog enige illusies hebben gehad, dan werden die na een klein half uur definitief om zeep geholpen toen Jens Toonstra voor 2-0 zorgde. Nog voor rust tekende Tonny Vilhena voor 3-0 en dat was ook de ruststand.

Eindstand
Tien minuten in de tweede helft werd het 4-0 door Steven Berghuis en de eindstand werd bepaald door de van een knieoperatie teruggekeerde Jordy de Wijs. De invaller aan de kant van Excelsior werkte de bal achter Theo Zwarthoed. De doelman van Excelsior voorkwam met een aantal reddingen dat de schade nog groter werd.

Grootste nederlaag
Ook hij kon echter niet voorkomen dat Excelsior tegen de grootste nederlaag van dit seizoen aanliep. In een uitwedstrijd nog wel, waarin Excelsior dit jaar het juist zo goed doet. ,,Een derby als deze is een mooi podium om je te laten zien’’, zei Van der Gaag. ,,Maar wij stonden hier vanmiddag helaas voor schut.’’

Teleurstellend
,,We waren overal te laat, wilden geen enkel duel aangaan en leverden niet de arbeid die nodig is. Verliezen van Feyenoord kan gebeuren, maar het gaat om de manier waarop. Het was vandaag heel teleurstellend. En dan druk ik me nog heel erg zachtjes uit.’’

4. Jean-Paul Boetius 1-0
27. Jens Toornstra 2-0
43. Tonny Vilhena 3-0
55. Steven Berghuis 4-0
76. Jordy de Wijs 5-0 (eigen doel)

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük
Gele kaarten: Faes, Mattheij (Excelsior Rotterdam)

zo 1 april 2018

Excelsior beleefde in de Kuip een heel vervelende middag. Al na vier minuten opende Feyenoord de…

Excelsior onder 16 oefende op eigen terrein tegen PEC Zwolle en won met 4-0. Ook Excelsior…