Laatste training Excelsior van het seizoen zit erop

15 mei 2018

De selectie van Excelsior Rotterdam stond vandaag voor het laatst op het trainingsveld. Morgen wacht alleen nog een vriendschappelijk duel tegen VV Hillegersberg. Naast hoofdtrainer Mitchell van der Gaag vertrekken ook twaalf spelers uit Rotterdam.

Mooie tijd
Een van hen is Kevin Vermeulen, die de afgelopen vijf seizoenen voor Excelsior Rotterdam uitkwam. ,,Ik heb een mooie tijd achter de rug hier’’, kijkt hij terug op de afgelopen vijf seizoenen. ,,Mooi dat ik op latere leeftijd nog de kans kreeg om hier betaald voetbal te spelen en ik heb in die vijf jaar natuurlijk prachtige dingen meegemaakt. Dat pakt niemand mij meer af.’’

Mooie doelpunten
,,Zo had ik niet durven dromen dat we in het eerste seizoen meteen zouden promoveren. Ik heb ook veel gespeeld in dat jaar, dus dat was prachtig. Ook daarna heb ik veel gespeeld in de Eredivisie, als invaller, maar ook als basisspeler. Mooie wedstrijden in geweldige stadion, en ik heb een paar mooie doelpunten gemaakt. Maar het mooiste was natuurlijk dat we er vier jaar achtereen inbleven zonder dat we play-offs hoefden te spelen.’’

Nieuwe uitdaging
Als hoogtepunten noemt hij verder zijn treffers uit tegen FC Twente en het doelpunt vanaf de middenlijn thuis tegen FC Groningen. Dat het vandaag de laatste training was, deed hem verder niet zo veel. ,,Jammer natuurlijk dat ik weg moet, maar toen mijn contract werd opgezegd, wist ik al dat het klaar was. Daar ben ik heel nuchter in. Ik wilde het seizoen zo goed mogelijk afmaken en verder is het niet anders. Nu wacht er weer een nieuwe uitdaging en dat is ook wel weer leuk.’’

Gevoel
Waar die toekomst ligt, durft de kersverse vader nog niet te zeggen. ,,Ik heb wat gesprekken gehad met clubs uit de Jupiler League, maar stiekem hoop ik nog op een eredivisieclub. Aan de andere kant wordt de Jupiler League volgend seizoen ook een mooie competitie. We wachten het voorlopig even af, ik wil geen overhaaste beslissingen nemen en ga zien af wat mijn gevoel zegt.’’

Vertrekken
Naast Kevin Vermeulen vertrekt ook Khalid Karami na vijf seizoenen bij Excelsior. Hij speelt volgend seizoen voor Vitesse. Daarnaast vertrekken de keepers Mike Havekotte, Ögmundur Kristinsson en Theo Zwarthoed uit Rotterdam, evenals de spelers Marouane Afaker, Zakaria El Azzouzi, Stanley Elbers, Hicham Faik, Levi Garcia, Milan Massop, Shane O’Neill en Jordy de Wijs.

VV Hillegersberg
De ploeg komt morgenavond om 19.15 uur nog een keer in actie. Dan is VV Hillegersberg de tegenstander. Kaarten voor dit duel kosten 5 euro zijn te koop aan de kassa van Sportpark Duivesteyn aan het Duivenpad 11 in Rotterdam.

Terug naar overzicht