Late 2-2 van NAC Breda bezorgt Excelsior zuur gevoel

31 januari 2020

Excelsior Rotterdam leek in de eerste wedstrijd onder leiding van Marinus Dijkhuizen op weg naar drie punten tegen NAC Breda, maar in de blessuretijd maakte Arno Verschueren alsnog de gelijkmaker namens de gasten (2-2).

Zuur, maar positief gevoel
,,Ik sta hier met een heel zuur, maar positief gevoel’’, zei Marinus Dijkhuizen na afloop van de thuiswedstrijd tegen NAC Breda. ,,Ik heb veel goede dingen gezien van mijn ploeg, maar als je met 2-0 voorstaat, dan is het heel erg zuur als het alsnog 2-2 wordt.’’

Lastig
In de eerste helft had Excelsior had het lastig tegen NAC Breda, dat na 10 minuten al op een 0-1 voorsprong had kunnen komen. Arno Verschueren kopte tegen de lat en in de rebound raakte ook Huseyin Dogan de lat. Dogan maakte later alsnog de 0-1, maar toen was er al gevlagd en gefloten vanwege buitenspel.

Voorsprong
Excelsior kwam aanvankelijk niet verder dan een schot van de prima spelende Wouter Burger, dat ruim naast het doel van doelman Nick Olij verdween. Desondanks kwamen de Kralingers na een half uur spelen op voorsprong. Uitgerekend Rai Vloet, die eerder in Breda speelde, zorgde voor de 1-0 voorsprong na een assist van Burger.

Rustsignaal
Op slag vast rust was Vloet ook nog dichtbij de 2-0, maar helaas kon hij de bal niet goed meenemen. Voordat het rustsignaal klonk, kreeg Jordan van der Gaag aan de andere kant een mogelijkheid op 1-1, maar zijn inzet werd in de korte hoek door Maarten de Fockert gekeerd.

Sterke fase
Na rust kende Excelsior een sterke fase. Na een rush bezorgde Joël Zwarts de bal bij Thomas Verhaar, maar die kwam helaas te ver van het doel uit. Kort erna kon Zwarts zelf uithalen na een snelle draai in de zestien. Doelman Olij wist de 2-0 echter te voorkomen. Het was echter duidelijk dat Excelsior er alles aan deed om de drie punten in Rotterdam te houden.

Penaltynemer
Achttien minuten voor tijd leken de Kralingers het duel alsnog definitief naar zich toe te trekken. Invaller Ahmad Mendes Moreira werd naar de grond getrokken en scheidsrechter Martin van den Kerkhof wees naar de stip. Luigi Bruins bewees weer eens dat hij een betrouwbare penaltynemer is, want zijn inzet verdween onberispelijk in het doel, 2-0.

Aansluitingstreffer
Waar Maarten de Fockert 12 minuten voor tijd met een prima redding de aansluitingstreffer nog wist te voorkomen, was het drie minuten voor tijd alsnog raak. Na een combinatie met Sidney van Hooijdonk maakte Jan Paul van Hecke de aansluitingstreffer. Waarvoor gevreesd werd, gebeurde vier minuten in de blessuretijd. Verschueren zorgde voor 2-2 en bezorgde zo Excelsior een kater.

Doodziek
,,Natuurlijk was iedereen daar in de kleedkamer doodziek van, dat is logisch als je met 2-0 voor hebt gestaan. De ploeg heeft echter laten zien dat er wat is gebeurd deze week. Ik heb een prima wedstrijd gezien, een spektakelstuk’’, aldus Dijkhuizen. Na de gelijkmaker was NAC Breda zelfs nog dichtbij de 2-3, maar dat bleef Excelsior gelukkig bespaard.

30. Rai Vloet 1-0
73. Luigi Bruins 2-0 (strafschop)
87. Jan Paul van Hecke 2-1
94. Arno Verschueren 2-2

Scheidsrechter: Marten van den Kerkhof
Gele kaarten: Van Anholt (NAC Breda)