Late gelijkmaker zorgt voor enorme kater bij Excelsior

7 september 2019

Excelsior Rotterdam was heel dichtbij een overwinning op Go Ahead Eagles. Door twee treffers van Ahmad Mendes Moreira werd een 1-0 achterstand omgezet in een 2-1 voorsprong. Helaas werd het door een late treffer van de thuisploeg alsnog 2-2.

Geleerd
Excelsior was in de voorbereiding gewaarschuwd. Toen won Go Ahead Eagles in Terwolde met 2-0 van de Rotterdammers. Aanvankelijk leek Excelsior te hebben geleerd van dat duel en met schoten van Joel Zwarts en Thomas Verhaar probeerden de Rotterdammers snel een voorsprong te forceren.

Schot
Aan de andere kant draaide Mael Corboz weg bij zijn tegenstander en schoot in de handen van Alessandro Damen. Die kreeg na 18 minuten spelen ook een schot van grote afstand van de voet van Gino Bosz te verwerken, maar ook nu bleef de nul op het bord staan.

Razendsnel
Na 20 minuten spelen was er toch het omschakelmoment waarvoor gevreesd mocht worden. Elmo Lieftink onderschepte de bal, verplaatste het spel razendsnel naar de zijkant om even later zelf voor het doel klaar te staan om de voorzet binnen te schieten, 1-0.

Redding
Verhaar probeerde het een kwartier later van vrijwel dezelfde plek als waarvan hij tegen Jong AZ scoorde, maar zag zijn inzet nu langs de bovenhoek scheren. Damen redde met zijn bovenlichaam op een inzet van Antoine Rabillard, terwijl zijn collega Hobie Verhulst met zijn voet voorkwam dat een schot van Rai Vloet binnenging.

Bierdouche
Na rust bracht Ricardo Moniz Ahmad Mendes Moreira in de ploeg in plaats van Elias Mar Omarsson. Bij zijn eerste balcontact zorgde Moreira prompt voor de gelijkmaker. Tien minuten later werd het nog mooier toen hij ook de 1-2 binnenschoot. De bierdouche van de supporters van Go Ahead Eagles nam hij voor lief, hij had een droom invalbeurt en leek Excelsior aan drie punten te helpen.

Driepunter
Er was echter nog een ruim een half uur te gaan en de thuisploeg bleef aandringen om de gelijkmaker te forceren. Er kwamen ook mogelijkheden, maar toen kort voor tijd nog steeds 1-2 op het scorebord stond, leek niets een Kralingse driepunter in Deventer nog in de weg te staan.

Kopbal
Helaas kwam in de laatste minuut van de reguliere speeltijd opnieuw een omschakelmoment. Balverlies van Excelsior leidde de tegenstoot in en dat resulteerde uiteindelijk in een verkeerde kopbal van Robin van der Meer. De bal belandde zo onbedoeld voor de voeten van Alexander Bannink, die vervolgens een punt redde voor de thuisploeg.

20. Elom Lieftink 1-0
47. Ahmad Mendes Moreira 1-1
57. Ahmad Mendes Moreira 1-2
89. Alexander Bannink 2-2

Scheidsrechter: Bjorn Kuipers
Gele kaarten: Abdat (Go Ahead Eagles), Van der Meer (Go Ahead Eagles)