Mario Meijer 25 jaar in dienst bij Excelsior Rotterdam

1 augustus 2020

Twee jubilarissen werden deze week in het zonnetje gezet bij Excelsior Rotterdam. Marco Gentile is op augustus vijf jaar in dienst van de club. Mario Meijer is nog langer werkzaam bij Excelsior. Hij werkt vandaag precies 25 jaar bij de Kralingers. Zij werden eerder deze week door de directie in het zonnetje gezet.

Wat ga jij nou doen?
Mario Meijer kwam 25 jaar geleden via via bij Excelsior terecht. De club was op zoek naar een parttime verzorger voor het beloftenteam. Hij had zelf bij Excelsior gevoetbald en het net niet geschopt tot prof: ,,Ik dacht: ik heb het als profvoetballer niet gered, maar dit is wel een van de leukste dingen die je kan doen. Daarom heb ik een stap genomen waarvan mensen om me heen zeiden: Wat ga jij nou doen?’’, zei hij vorig jaar in een uitgebreid interview met de website van de Keuken Kampioen Divisie.

Excelsior-familie
Aanvankelijk was het bij Excelsior nog semiprofessioneel, maar mede door de samenwerking met Feyenoord kwam daar destijds verandering in. Dat hij bij Excelsior terechtkwam, was overigens niet heel verrassend. Mario Meijer komt namelijk uit een echte Excelsior-familie. ,,Mijn ouders komen allebei uit Kralingen en gingen van jongs af aan al naar Excelsior met mijn opa en oma, zonder dat ze dat in eerste instantie van elkaar wisten.’’

Kantines
Mario werd zelf op jonge leeftijd aangemeld bij Excelsior. Enkele jaren later gingen zijn ouders de kantines van de club beheren. Mario en zijn zus Luciënne groeiden daardoor praktisch op bij Excelsior. ,,Ik heb twee zoons en een van hen heeft hier ook in de jeugdopleiding gespeeld. Sinds kort ben ik opa van twee kleinkinderen en zij zullen ook snel in het stadion te vinden zijn. Mijn vader heeft ook nog altijd een seizoenkaart. Wat dat betreft is Excelsior een echte familieclub.’’

Marco Gentile
Marco Gentile kwam vijf jaar geleden naar Excelsior Rotterdam en werkte aanvankelijk nog parttime als video-analist en veldtrainer. ,,Fons Groenendijk heeft mij hier naartoe gehaald. Daarna hebben we twee fantastische jaren gehad met Mitchell van der Gaag. Vanaf het tweede seizoen onder hem ben ik fulltime gaan werken.’’ Vorig jaar verlengde hij zijn contract ondanks de degradatie met drie seizoenen, waardoor hij nog minimaal tot 2022 in dienst zal zijn van de club.

Terug naar overzicht