‘Met dezelfde intenties spelen als tegen De Graafschap’

7 november 2019

Ricardo Moniz begon zijn profvoetbalcarrière ooit bij FC Eindhoven. Wat dat betreft is het morgen een bijzonder duel voor onze hoofdtrainer, die tevens een jaar trainer was in de lichtstad. Morgen vanaf 20:00 uur tellen sentimenten echter niet en is het zaak dat Excelsior Rotterdam in eigen stadion gewoon drie punten pakt.

Zonder emoties
,,Ik heb als speler mijn profdebuut gemaakt bij FC Eindhoven’’, zegt Ricardo Moniz, die tussen 1981 en 1985 onder contract stond bij de Brabantse club. ,,Later ben ik daar ook een jaar trainer geweest (in het seizoen 2016-2017). Nu ben ik echter heel trots dat ik trainer van Excelsior ben. Ik wil dat wij de wedstrijd van morgen zonder emoties benaderen, anders leidt dat alleen maar af.’’ Dat kan Excelsior niet hebben, want de verschillen bovenin de Keuken Kampioen Divisie zijn klein.

Zelfde intenties
,,De concurrentie zit ons op de hielen, dus we moeten morgen in eigen stadion winnen en drie punten pakken. We moeten met dezelfde intenties spelen als tegen De Graafschap. FC Eindhoven heeft een totaal ander elftal dan toen ik daar trainer was. Alleen Ruud Swinkels ken ik nog van toen. Ik weet wel dat FC Eindhoven een club is met een goede traditie en historie. Ze hebben een aantal jeugdspelers in de selectie, dus wat dat treft heeft de club een goede filosofie. Ze hebben een goed georganiseerd team.’’

Beslissen
Moniz kan met een redelijk tevreden gevoel terugkijken op afgelopen week, waarin in het bekertoernooi werd gewonnen van NEC Nijmegen en Excelsior een punt overhield aan de uitwedstrijd tegen De Graafschap. ,,De winst op NEC was heel belangrijk, al hadden we het uiteraard liever in 90 minuten beslist. Die verlenging brak ons nu net op in het laatste half uur tegen De Graafschap. We waren fysiek een stuk fitter dan NEC en ook in het eerste uur tegen De Graafschap oogden we zeer fris. We hadden die wedstrijd echter moeten beslissen.’’

Morgen
Moniz wilde vandaag nog niet zeggen hoe hij morgen gaat spelen. Vorige week vormden Thomas Oude Kotte en Siebe Horemans het centrale duo en stonden Dogucan Haspolat en Hervé Matthys op de flanken. Met vier middenvelders en Elías Már Ómarsson en Stijn Meijer voorin, speelde Excelsior in Doetinchem een prima wedstrijd. ,,Ik zal die beslissing morgen pas nemen met alle informatie die we dan hebben’’, was het enige wat Moniz hierover vandaag kwijt wilde.

Arbitrage
Scheidsrechter: Stan Teuben
Assistent-scheidsrechters: Patrick Inia en Dyon Fikkert
Vierde official: Nick Smit

Tickets bestellen
Heb je nog geen tickets voor Excelsior – FC Eindhoven? Bestel ze dan hieronder. Let op: voor dit duel geldt vrije verkoop. Vragen? Stuur dan een mailtje naar ticketing@sbvexcelsior.nl.

4 thuisduels voor de prijs van 3
Als je voor de 4 thuiswedstrijden tot de winterstop kaarten koopt, dan hoef je er maar 3 te betalen. Als je kaarten bestelt via Excelsior Tickets wordt de korting automatisch verrekend in het winkelmandje.

Wedstrijdsponsor: Nsecure BV
Balsponsor: Cordeel Nederland

Terug naar overzicht