Mounir El Hamdaoui maakt seizoen af bij Excelsior

20 september 2018

Mounir El Hamdaoui maakt het seizoen af bij Excelsior Rotterdam. De Rotterdammer traint al sinds 4 september mee met de groep. Dat bevalt van beide kanten zo goed dat hij zijn handtekening heeft gezet onder een contract tot het eind van dit seizoen.

Mooi moment
Nadat de krabbels waren gezet, poseerde de inmiddels 34-jarige El Hamdaoui met een shirt van Excelsior met zijn naam erop. ,,Dit is zeker bijzonder, een mooi moment’’, zegt hij. ,,Vanaf de eerste dag dat ik mocht meetrainen, voelde het goed. Terugkomen op het oude nest om het zomaar te zeggen. Dat gevoel van thuiskomen was er meteen en nu kan ik ook echt lekker aan de slag. Als ik straks in dit shirt wedstrijden kan spelen, voelt dat helemaal lekker.’’

Voetballen
Op dinsdag 4 september stond El Hamdaoui voor het eerst weer op het trainingsveld met de selectie van Excelsior. ‘We gaan bekijken wat we voor elkaar kunnen betekenen’, was toen de opzet. ,,Mijn intentie was vanaf het begin om hier te voetballen’’, verklaart hij nu. ,,Voor Excelsior was de afgelopen periode bedoeld om te kijken of ik fit ben. Ik voel me goed en heb er zin in. Ik wil nog heel graag voetballen. Het is uiteindelijk vrij snel gegaan en nu is het eindelijk zover.’’

Eerste profcontract
El Hamdaoui maakte als A-junior in het seizoen 2001-2002 zijn debuut in het eerste elftal van Excelsior en tekende aan het eind van die voetbaljaargang zijn eerste profcontract. Hij speelde 74 competitiewedstrijden in het roodzwart, waarin hij 32 keer scoorde. In 2004 werd hij verkocht aan het Engelse Tottenham Hotspur. Vervolgens speelde hij voor Derby County, Willem II, AZ, Ajax, Fiorentina, Malaga CF, Umm-Salal SC, Al-Taawoun en FC Twente. Ook kwam hij drie keer uit voor Oranje onder 21 en vijftien keer voor het Marokko.

Ervaring
,,Ik heb in de loop der jaren het een en ander meegemaakt, heb ervaring op verschillende gebieden’’, stelt El Hamdaoui. ,,Die ervaring kan ik delen met de jongere jongens hier. Er staat een talentvolle selectie, met jongens die veel kwaliteiten hebben. Er zijn echter veel jonge spelers die aan het begin van hun carrière staan. Zij gaan dingen ervaren, die ik al heb meegemaakt en daar kan ik ze bij helpen en dat ben ik ook zeker van plan.’’

Terug naar overzicht