Nog drie duels voor Excelsior om play-offs te ontlopen

24 april 2019

Het is nog altijd meer dan spannend aan de onderkant van de Eredivisie. Door de overwinning van De Graafschap op FC Emmen kan Excelsior Rotterdam het gat naar plek vijftien morgenavond in Den Haag (aftrap 18:30 uur) verkleinen tot twee punten. Dan moet er wel gewonnen worden van de ploeg van onze oud-trainer Fons Groenendijk.

Ranglijst
Excelsior heeft na afgelopen weekend 27 punten, maar zag De Graafschap gisteren voorbij komen. De Superboeren pakten drie punten en brachten hun totaal zo op 29 punten. FC Emmen staat op plek vijftien met 32 punten. NAC Breda is nog altijd achttiende en laatste met 22 punten. Voor Excelsior zijn er de komende weken nog maximaal negen punten te behalen in de uitduels tegen ADO Den Haag en Heracles Almelo, en de thuiswedstrijd tegen AZ.

Goede kant
ADO Den Haag kan morgenavond vrijuit voetballen, maar Ricardo Moniz gelooft niet dat dit een voordeel is voor zijn ploeg. ,,Er zit nog heel veel druk op deze groep, maar het kan ineens omslaan in ons voordeel’’, zei hij vanmiddag tegen RTV Rijnmond. ,,We hebben heel veel talentvolle jongens die veel honger hebben om de top te halen. We trainen veel en we trainen hard en ik hoop voor de groep dat het nu de goede kant op gaat vallen, zoals eigenlijk tegen Willem II het geval was.’’

Interessant en spannend

Het worden volgens Moniz interessante en spannende weken: ,,Ik voel een grote eenheid hier binnen de club, het is wij tegen de rest. Niemand rekent nog op ons. Wij zijn nu gevraagd om ons talent in te lossen.’’ Bekijk hieronder het volledige interview van Ricardo Moniz met RTV Rijnmond:

Arbitrage
Scheidsrechter: Jeroen Manschot
Assistent-scheidsrechters: Mark Strijker en Peter Janson
Vierde official: Erwin Blank
VAR: Christian Mulder
AVAR: Roy de Nas

Terug naar overzicht