Ondanks kansen verliest Excelsior onder 15 van AZ

10 november 2019

Excelsior onder 15 speelde afgelopen zaterdag tegen de leeftijdsgenoten van AZ. De ploeg van trainer Patrick de Werk behaalde vorige week een knap resultaat tegen Ajax en was er op gebrand om deze lijn door te trekken. Excelsior bood dan ook goed tegenstand en kreeg zelfs een aantal mogelijkheden om op voorsprong te komen. Helaas was het AZ dat tien minuten voor tijd de openingstreffer wist te maken en hierdoor verloor Excelsior de wedstrijd met 1-0

Op de counter
Het meeste balbezit was de gehele wedstrijd voor de thuisploeg, maar dat betekende niet dat Excelsior niet gevaarlijk werd. Patrick de Werk gaf zijn ploeg vooraf aan de wedstrijd mee om snel de lange bal te spelen en vanuit daar gevaarlijk te worden. Dit werd een aantal keer goed in praktijk gebracht door zijn ploeg en dit leverde dan ook een aantal mogelijkheden op. Met de snelheid van Mishawn Molina was het Excelsior dat voor het eerste gevaar zorgde in de eerste helft.

Rode kaart of niet?
Na een goede 20 minuten spelen was het een lange bal vanuit de verdediging die tussen de verdediging en de keeper van AZ belandde, waardoor Mishawn Molina met zijn snelheid als eerste bij de bal was. De keeper van AZ kwam te laat en had een overtreding nodig om Mishawn af te stoppen. De scheidsrechter gaf geheel terecht een vrije trap aan Excelsior maar hield de rode kaart op zak. Dat was een geluk voor de keeper van AZ, want normaal gesproken is een doorgebroken speler een rode kaart waard. Teamleider René Hessel gaf na de wedstrijd aan dat hij het vreemd vond dat de keeper weg kwam met geel: ,,Een doorgebroken speler neerhalen is tegenwoordig blijkbaar geel in plaats van rood.’’

De meeste kansen
In de tweede helft speelde het spel zich voornamelijk op de helft van Excelsior af. AZ had het balbezit, maar wist niet echt grote kansen te creëren. Excelsior hanteerde de zelfde tactiek als de eerste helft en kwam er af en toe snel en gevaarlijk uit, waardoor het een aantal kansen kreeg om op voorsprong te komen. Helaas trok Excelsior toch aan het kortste eind en was het AZ dat tien minuten voor tijd de openingstreffer maakte en de wedstrijd won met 1-0. Ook over de verdeling van kansen was René Hessel duidelijk. ,,Wij hadden naar mijn mening de meeste kansen, maar AZ maakte uit twee mogelijkheden wel een goal”, aldus de teamleider van Excelsior onder 15.

Meer Jeugd

di 26 maart 2024

Internationaal toernooi voor U15-teams bij Excelsior

In het Paasweekend vindt op het terrein van Excelsior Rotterdam weer een internationaal toernooi plaats voor…

Veel goals afgelopen weekend in de wedstrijden van onze jeugdteams. Een overzicht van de gespeelde wedstrijden:…