Onnodige 2-1 nederlaag tegen Roda JC Kerkrade

28 januari 2018

Ondanks een 0-1 voorsprong door een treffer van Milan Massop, verloor Excelsior Rotterdam in Kerkrade onnodig met 2-1 van Roda JC. Extra dompers waren het uitvallen van Massop en de schorsingen die Luigi Bruins en Jeffry Fortes volgende week wachten.

Vertrekken
Bruins kreeg in de slotminuut van de wedstrijd in Kerkrade zijn tweede gele kaart van de middag en moest dus vertrekken. Eerder in de wedstrijd toonde scheidsrechter Martin Pérez aan Fortes zijn vijfde gele kaart van dit seizoen. Beide spelers zullen dus volgende week ontbreken tegen FC Utrecht. Los daarvan werd het toch al een vervelende middag voor Excelsior in Limburg.

Voorsprong
Met dezelfde basisopstelling als tegen Sparta begon Excelsior goed aan het duel tegen de nummer zeventien van de Eredivisie. Dat resulteerde na zestien minuten spelen in een voorsprong. Hicham Faik gooide een vrije bal in het strafschopgebied en daar stond Milan Massop klaar om binnen te koppen. Het was alweer zijn vierde treffer van dit seizoen.

Onvriendelijker
In het laatste deel van de eerste helft werd het wat onvriendelijker in het veld. Het leverde Stanley Elbers een gele kaart op en ook Luigi Bruins verdween in het boekje van de arbitrage. Aan de andere kant vroeg Simon Gustafson om een gele kaart en die kreeg hij, al was het ongetwijfeld niet zijn bedoeling dat zijn eigen naam werd genoteerd.

Te gemakkelijk
,,We gingen te veel mee in het spel van Roda JC’’, vond Mitchell van der Gaag. ,,Ik had het gevoel dat we er te gemakkelijk over dachten, dat heb ik in de rust ook aangegeven.’’ Terwijl Van der Gaag dat deed, stond het overigens 1-1. Het was Jorn Vancamp die op aangeven van Mikhail Rosheuvel in de slotminuut van de eerste helft voor de gelijkmaker zorgde.

Naar achteren
Massop keerde na rust niet terug vanwege een knieblessure en werd vervangen door Lorenzo Burnet. De thuisploeg begon duidelijk beter aan de tweede helft dan Excelsior. De Rotterdammers werden naar achteren gedrukt en uit een voorzet van Rosheuvel kopte Dani Schahin de 2-1 binnen. ,,We kwamen niet meer van het doel af en wonnen geen duels meer. Dat resulteerde in de voorsprong voor Roda JC’’, zei Van der Gaag na afloop.

Prima kansen
,,Daarna rechtten we onze rug en kregen we weer een beetje controle. We creëerden ook een aantal prima kansen, maar kwamen niet tot scoren.’’ Van der Gaag doelde op de kopbal van Jordy de Wijs en een te voorzichtig schot van Bruins. De grootste kans was echter voor Stanley Elbers. Mike van Duinen zette voor en Elbers had de bal voor het binnenschieten, maar raakte de paal.

Nog lang niet
Excelsior kon ook met invallers Levi Garcia en Anouar Hadouir geen goed vervolg geven aan de overwinning van vorige week op Sparta. ,,Verliezen is nooit leuk, maar zeker niet op deze manier’’, verzuchtte Van der Gaag. ,,Roda JC heeft er vandaag meer energie ingestopt dan wij. Deze wedstrijd maakt weer eens duidelijk dat wij er vol voor moeten gaan en dat we er nog lang niet zijn.’’

16. Milan Massop 0-1
45. Jorn Vancamp 1-1
51. Dani Schahin 2-1

Scheidsrechter: Martin Pérez
Rode kaart: Bruins (2x geel)(Excelsior Rotterdam)
Gele kaarten: Gustafson (Roda JC Kerkrade), Elbers, Fortes (Excelsior Rotterdam)
Toeschouwers: 11.226