Ook Jurgen Mattheij nog twee jaar bij Excelsior

26 april 2014

Jurgen Mattheij voetbalt ook de komende twee seizoenen in Kralingen. Na Adil Auassar, Jordan Botaka, Jordy Deckers, Kevin van Diermen, Rick Kruijs en Kevin Vermeulen heeft ook de 21-jarige verdediger zijn contact verlengd. Hij ondertekent een overeenkomst voor twee seizoenen, met een optie voor nog een jaar. Mattheij is momenteel bezig aan zijn derde jaar bij Excelsior. Daarvoor speelde hij een seizoen in de jeugd van de Kralingers, voor Sparta Rotterdam en Alexandria’66.
Mattheij zat dit seizoen veelal op de bank en moest daarom goed nadenken voordat hij zijn handtekening zette onder een nieuwe overeenkomst: ,,Ik heb een paar keer gespeeld en dan deed ik het ook goed, hetzelfde gold voor wedstrijden met de beloften of in oefenwedstrijden. Ik hoopte op meer minuten en dat was soms lastig. Straks eind juni, als de voorbereiding op het nieuwe seizoen begint, wil ik een eerlijke kans en die krijg ik. Ik wil laten zien dat ik in de ploeg hoor. Ik ben nog jong en heb in elk geval het gevoel dat ik me bij Excelsior verder kan ontwikkelen.’’
,,Jurgen is een speler waar ik heel hoge verwachtingen van heb’’, zegt trainer Marinus Dijkhuizen. ,,De wedstrijden die hij heeft gespeeld, zoals bijvoorbeeld uit bij VVV-Venlo en Jong Ajax, heeft hij het super gedaan. Hij zit heel dicht tegen Sander en Kevin aan en hij zal in de voorbereiding op het nieuwe seizoen dus serieus de concurrentie met die jongens aangaan. Hij is nog jong en ik vind het heel interessant om te zien welke stappen hij nog gaat maken en hoe hij zich de komende jaren gaat ontwikkelen.’’

Terug naar overzicht