Oud Excelsior-trainer Sándor Popovics overleden

2 juli 2019

Voormalig Excelsior-trainer Sándor Popovics is maandag op 80-jarige leeftijd overleden. De Hongaar leed al geruime tijd aan de ziekte van Alzheimer. Popovics was tussen 1990 en 1992 hoofdtrainer van Excelsior Rotterdam.

Mooi weer-voetballers
Popovics volgde in 1990 Joop van Daele op en had onder meer de van Ajax overgekomen spits Eric Tammer tot zijn beschikking. Desondanks wist Excelsior pas in de vijfde wedstrijd voor het eerst te winnen, met 0-2 bij FC Zwolle. Popovics was toen al tot de conclusie gekomen dat een behoorlijke ploeg geen garantie was voor goede resultaten. ,,Ik heb te veel mooi weer-voetballers in mijn selectie’’, verzuchtte hij. In het seizoen 1990-1991 werd Excelsior negentiende.

Lachen
Het jaar erna verliep al niet veel beter, al werd Tammer dat seizoen met 33 doelpunten topscorer. Excelsior werd vijftiende maar speelde wel nacompetitie. In een poule met BVV Den Bosch en Eindhoven werden de Rotterdammers echter laatste, waarna Popovics het voor gezien hield. De Hongaar stond bekend als een bevlogen en kleurrijke coach, die in ruim dertig jaar bij zeventien clubs werkte. Als scout van RBC Roosendaal en NAC Breda kwam hij later nog regelmatig bij Excelsior. Dan zocht hij altijd even terreinman Hans Volwerk op. Die noemde Popovics liefkozend de leukste trainer die hij had meegemaakt: ,,Je kon altijd enorm met hem lachen.’’

Terug naar overzicht