Overtuigend oefenduel Excelsior onder 12 tegen VVGZ

28 januari 2019

Excelsior Rotterdam onder 12 won afgelopen zaterdag met overtuigend de laatste oefenwedstrijd voor de start van de tweede seizoenshelft. Het onder 12-team ontving thuis het één jaar oudere VVGZ onder 13-team.

Controle
,,VVGZ startte in de eerste minuten van de wedstrijd fel en probeerde ons snel onder druk te zetten’’, zegt trainer Jeffrey Bastein van Excelsior onder 12. ,,Het lukte ons om met goed combinatievoetbal onder de druk uit te voetballen, het baltempo hoog te houden en daarmee de controle over de wedstrijd te krijgen.’’

Aanvallend
,,Met een goed verzorgde spelopbouw en veel dieptespel lukte het regelmatig om via de middenvelders de spitsen te bereiken. Dit resulteerde in een aantal goede kansen, maar zoals in eerdere wedstrijden ook het geval was, verzuimden wij de kansen te benutten.’’ VVGZ kwam weinig op de helft van Excelsior. Het druk zetten op helft tegenstander werd door onder 12 goed uitgevoerd. De Rotterdamse linies stonden dicht bij elkaar en er werd op de juiste moment druk gezet.

Opdracht
Na de rust kregen de spelers een opdracht mee. Bij de opbouw van VVGZ meer inzakken, de tegenstander op laten bouwen en tien meter over de middenlijn druk zetten om zo de opbouw te verstoren. Er waren helaas maar weinig momenten om deze situatie te oefenen omdat de keeper van VVGZ voornamelijk koos voor de directe lange bal. De Rotterdamse aanvalslinie en het middenveld anticipeerden goed op deze situatie door vaak de tweede bal te winnen.’’

Conclusie
,,Er is veel geoefend op het er uithalen van de lange bal op helft van de tegenstander en het onder druk zetten van de tegenstander op hun helft. Tijdens de wedstrijd was het voor ons belangrijk om onze spelers deze momenten te laten herkennen en daar direct op te reageren. En dat lukte. Als de ploeg zichzelf dan ook nog beloont met mooie uitgespeelde kansen dan is dat de kers op de taart”, zo vinden de trainers Jeffrey Bastein en Cyrille Wismans.

De ervaringen van zaterdag worden meegenomen naar volgende week als Excelsior Rotterdam onder 12 de competitie hervat met de uitwedstrijd speelt tegen PEC Zwolle onder12.

Alle uitslagen van de Excelsiorjeugd van afdgelopen weekend:

Terug naar overzicht