Persconferentie op Imeldaschool met Bruins en Koolwijk

14 februari 2017

Messi! Messi! Ronaldo! Messi! Ronaldo! Ronaldo! Ineens schreeuwden ruim honderd kinderen door elkaar tijdens de persconferentie van Luigi Bruins en Ryan Koolwijk op de Rotterdamse Imeldaschool. De vraag van één van de kinderen was waar Koolwijk zou spelen als Excelsior niet had bestaan? ,,Barcelona’’, was het gekscherende antwoord van de aanvoerder van Excelsior. Het gevolg: de groep viel prompt uiteen in fans van Barcelona (Messi) en Real Madrid (Ronaldo).

Chagrijnig
Nadat de rust op ‘de zolder’ van de basisschool was teruggekeerd, bleken de kinderen nog meer leuke vragen bedacht te hebben voor de voetballers van Excelsior. Zo wilde iemand weten hoe de spelers omgaan met een verloren wedstrijd? ,,Toen ik jonger was had ik daar veel meer moeite mee’’, antwoordde Ryan. ,,Dan kon ik niet slapen en was ik chagrijnig. Nu ik ouder ben en twee kinderen heb waar ik veel van houd, gaat dat makkelijker.’’ Luigi: ,,Wat Ryan zegt, klopt helemaal.’’

Verdienen
Uiteraard wilden de kinderen van deze Excelsior School uit Rotterdam-Noord weten hoe je profvoetballer kan worden? ,,Veel trainen en je best doen op school’’, antwoordde Luigi. ,,Als je echt goed bent, dan kom je er vanzelf.’’ De leerlingen waren ook benieuwd hoeveel de spelers verdienen? ,,Heel veel, maar ik krijg het allemaal niet’’, grapte Ryan. Luigi lachend: ,,Ik zou het best willen zeggen, maar ik verdien veel meer dan de jongen naast me en dan krijgen we ruzie…’’

Grootste blunder
De persconferentie op de Imeldaschool werd in goede banen geleid door een heuse perschef, afkomstig uit groep 8. Eén voor één wees hij de vragenstellers aan. ,,Wat is jullie grootste blunder?’’ wilde iemand weten. ,,Dat ik mijn school nooit heb afgemaakt’’, antwoordde Luigi. ,,Ik heb examen gedaan in 6 VWO en het niet gehaald. Toen kreeg ik de kans als profvoetballer en heb ik het niet meer afgemaakt. Dat is mijn grootste blunder.’’

Meeste prijzen
Het wedstrijdje wie de meeste prijzen heeft gewonnen in zijn carrière werd gewonnen door Ryan, al probeerde Luigi met periodetitels nog langszij te komen. De ochtend, die werd verzorgd door Excelsior4All, werd afgesloten met een groepsfoto van alle leerlingen van beide spelers, die vervolgens de klassen rondgingen om handtekeningen te zetten.

Meer foto’s vind je op de Facebookpagina van Excelsior4All.

Terug naar overzicht