Pijnlijke avond voor Excelsior tegen SC Cambuur

4 oktober 2019

Met een pijnlijke 4-0 nederlaag werd Excelsior Rotterdam door SC Cambuur terug naar Rotterdam gestuurd. Met name in de eerste helft werd Excelsior afgetroefd, waardoor de ploeg geen moment aanspraak mocht maken op een punt of meer. ,,Pijnlijk’’, zo vatte Ricardo Moniz de avond samen.

Domineerde
Excelsior trad in Leeuwarden in dezelfde opstelling aan als vorige week thuis tegen Jong PSV. Dat was ook meteen de enige overeenkomst met vorige week. Waar de Rotterdammers toen al snel een comfortabele voorsprong namen, was het nu thuisploeg die het duel domineerde.

Opduiken
Excelsior werd afgetroefd en zag SC Cambuur zodoende steeds weer opduiken voor het doel van Alessandro Damen. Het ging goed tot de 24e minuut. Toen ontfutselde Robert Mühren Hervé Matthys de bal. Niemand kon nog ingrijpen en zodoende kon Jamie Jacobs de verdiende 1-0 maken.

Redding
Kort erna voorkwam Damen nog dat het meteen 2-0 werd, maar zes minuten later moest hij alsnog buigen. Het was uitgerekend oud Excelsior-speler Jordy van Deelen die de tweede Cambuur-treffer maakte. Drie minuten voor rust voorkwam Damen opnieuw een treffer met een geweldige redding op een lob van Mühren. Helaas maakte Ragnar Oratmangoen uit de opvolgende corner alsnog 3-0.

Fouten
Zelf kon Excelsior aanvallend vrijwel nauwelijks voor gevaar zorgen. Een kopbal van Stijn Meijer en een inzet van Joël Zwarts waren speldenprikjes vergeleken met wat de ploeg van Henk de Jong liet zien. ,,We kregen voetballes’’, gaf Ricardo Moniz na afloop toe. ,,Zij waren veel beter, de tegendoelpunten vielen uit persoonlijke fouten en we lieten aan de bal veel te weinig zien.’’

Pijnlijk
,,Heel pijnlijk’’, zo vatte hij het duel samen. Na rust kreeg SC Cambuur nog een aantal kansen, terwijl Joël Zwarts met een afstandsschot voor een spaarzame mogelijkheid namens Excelsior zorgde. Issa Kallon schoot twee keer voorlangs, maar acht minuten voor tijd werd het alsnog 4-0 toen Kallon voorgaf op Jarchinio Antonia.

Opstaan
SC Cambuur liep de eerste periode maar net mis, maar daar maalde trainer Henk de Jong niet om. Hij stak Ricardo Moniz tevens een hart onder de riem. Die herhaalde nog maar eens dat deze wedstrijd een zware domper was voor zijn ploeg. ,,Wij moeten onze wonden likken en opstaan’’, sprak hij strijdvaardig. Volgende week zondag moet dat gebeuren in de regioderby tegen FC Dordrecht.

24. Jamie Jacobs 1-0
32. Jordy van Deelen 2-0
42. Ragnar Oratmangoen 3-0
82. Jarchinio Antonia 4-0

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis
Gele kaarten: Akoy (SC Cambuur), Fortes, Horemans, Ebecilio (Excelsior Rotterdam)