De playlist van… Alessandro Damen

11 april 2018

Rond elke thuiswedstrijd vragen wij een speler van Excelsior Rotterdam naar zijn meest dierbare nummers. Deze keer Alessandro Damen over zijn favorieten.

,,Zeker tijdens mijn revalidatie luister ik elke dag naar muziek’’, vertelt doelman Alessandro Damen. ,,Ik merk ook dat de krachttraining makkelijker gaat als ik naar muziek luister. Ik ga helemaal mee in de muziek, die helpt mij dus echt. Als ik een dag geen zin heb en ik zet muziek op, dan ben ik dat gevoel meteen kwijt. Voor mij is dat dus heel belangrijk.’’ Hij luistert vooral naar R7B, hiphop en rap en zijn drie favorieten vallen dus allemaal in deze genres.

Rick Ross – Diced Pineapples

Dit is een samenwerking van Rick Ross met Drake en Wale. Dit vind ik echt een heel goed nummer. Het is een sterke rap en het heeft een goede beat. Het iets rustiger, maar het pakt me. Als ik dit hoor droom ik helemaal weg. Dan zit ik helemaal in mijn eigen zone en gaat die krachttraining echt makkelijker.

Tupac – Hit ‘Em Up
Dit nummer is wat grover, gangstarap. Zijn rauwe muziek is gewoon supergoed. Voor die tijd al, maar dat is nog steeds zo. De muziek van Tupac is echt tijdloos, denk ik. Dit nummer is lekker hard en rauw. Volle speakers en rammen!

The Weeknd – Rockin’
The Weeknd vind ik ook echt heel goed. Hij heeft een heel aparte stem. Je herkent hem meteen als hij in een nummer zit. Al is zijn bijdrage klein, je weet dat het The Weeknd is. Justin Timberlake heeft hetzelfde, ook een goede artiest trouwens. Als ik een nummer van The Weeknd moet kiezen ga ik voor ‘Rockin’ van zijn een na laatste album. Omdat dit net even anders is. Meer uptempo en dat vond ik wel apart van hem.

Terug naar overzicht