De playlist van… Anouar Hadouir

17 maart 2018

Rond elke thuiswedstrijd vragen wij een speler van Excelsior Rotterdam naar zijn meest dierbare nummers. Deze keer Anouar Hadouir over zijn favorieten.

,,Ik heb twee oudere broers die veel muziek draaiden en veel van de cd’s waar zij naar luisterden heb ik overgenomen’’, vertelt Anouar Hadouir. ,,Mijn favorieten zitten vooral in wat oudere muziek, al hoor ik hier in de kleedkamer met al die ‘jeugd’ natuurlijk ook veel nieuwe liedjes. Daar zitten best goede dingen tussen hoor, zoals Drake. Nederlandstalig heb ik wat minder mee, maar ik luisteren wel veel naar Arabische en Marokkaanse muziek en soul.’’ Zijn drie favorieten zijn drie klassiekers.

R. Kelly – Your Body’s Callin
Dit is zo’n nummer waar mijn broers naar luisterden. Ik heb dat automatisch overgenomen. Heerlijke muziek, waar ik nog steeds naar luister. Ik luisterde naar veel van dit soort muziek, R&B en hiphop. Mensen als Coolio, Snoop Dog, Dr. Dre. Dat is allemaal jeugdsentiment voor mij.

Michael Jackson – Billy Jean
Waarom Michael Jackson? Gewoon omdat hij een legend is. Ik ben opgegroeid met zijn muziek. Op televisie zag je mensen huilen, gillen en flauwvallen als ze hem zagen. Hij was zo’n groot artiest met geweldige nummers. Waarom ik kies voor ‘Billy Jean’ van het ‘Thriller’ album? Omdat dit mijn dansliedje is, haha.

Joe – All That I Am
Het album ‘All That I Am’ van Joe heb ik echt grijsgedraaid. In mijn eerste VW polo van Willem II stopte ik deze cd in de speler en die ging er niet meer uit. Alle nummers van deze plaat vind ik geweldig, nog steeds. Ik ben destijds ook nog naar het concert geweest.

Terug naar overzicht