De Playlist van… Kevin Vermeulen

9 september 2017

Rond elke thuiswedstrijd vragen wij een selectiespeler van Excelsior Rotterdam naar zijn meest dierbare nummers. Deze keer Kevin Vermeulen over zijn favorieten.

,,Ik houd eigenlijk van alle muziek, heb niet echt favorieten’’, waarschuwt Kevin Vermeulen op voorhand. ,,Ik vind van alles leuk, als je maar niet de hele avond dezelfde muziek hoort. Ik weet trouwens vaak wel wie de artiesten zijn, maar niet de titels.’’ Toch komt hij uiteindelijk tot drie favorieten.

1) John de Bever – Jij Krijgt Die Lach Niet Van Mijn gezicht
Dit nummer van deze voormalig prof- en zaalvoetballer is inmiddels uitgegroeid tot een kleedkamerfavoriet van veel voetbalteams. Het is een heel vrolijk nummer en het liedje zegt dat zelf ook. Ik word er in elk geval vrolijk van. Gezellig voor een feestje in de kroeg of als je een wedstrijd hebt gewonnen. Vanuit het amateurvoetbal ben ik dat wel gewend: na afloop in de kantine aan de bar en Nederlandstalige muziek uit de speakers.

2) Broederliefde – Jungle
Dit is hun bekendste nummer, maar ik vind al hun liedjes wel leuk. Het heeft een lekker deuntje en een goede beat. Dat vind ik wel belangrijk aan muziek, al houd ik van heel uiteenlopende muziek. Vooral afwisseling vind ik belangrijk. Je kunt lekker dansen op de muziek van Broederliefde. Bovendien vind ik het knap dat ze eerst totaal niet bekend waren en dat nu iedereen hun muziek kent, van jong tot oud.

3) Jayh – Volgende Stap
Of dit de serieuze kant van Kevin Vermeulen is? Nee hoor. Ik ben nooit serieus, haha. ‘Volgende Stap’ is een nummer over de liefde, ware liefde en wat de volgende stap in een relatie is. Wat wil je samen in de toekomst? Kinderen misschien? Je kunt die tekst ook op andere onderwerpen betrekken, maar het gaat vooral over liefde. De tekst van dit liedje spreekt mij enorm aan. Ik ben zelf al jaren samen met mijn vriendin en we hebben het nog steeds erg leuk met elkaar.

Terug naar overzicht