De playlist van… Ryan Koolwijk

3 maart 2018

Rond elke thuiswedstrijd vragen wij een speler van Excelsior Rotterdam naar zijn meest dierbare nummers. Deze keer Ryan Koolwijk over zijn favorieten.

,,Ik luister vooral in de auto naar muziek’’, zegt Ryan Koolwijk. ,,Dan heb ik mijn eigen Spotify-playlist. Die is heel uiteenlopend. Nederlandse rap, Amerikaanse rap, R&B, hiphop, maar ook Latin house. Thuis staat er heel andere muziek op, vooral kinderliedjes, haha. Wat dan de favoriet is? ‘Hupsakee!’ van Kinderen voor Kinderen, die vinden de kinderen helemaal geweldig, en ‘Hoofd, schouders, knie en teen’.’’

Tupac – Dear Mama
Dit nummer is inderdaad populair. Tupac is een legend, ik vind zijn muziek sowieso geweldig, maar speciaal dit nummer. ‘Dear Mama’ geeft mij een speciaal gevoel, voor mijn eigen moeder. Het is vooral de tekst van dit nummer dat ervoor zorgt dat ik het geweldig vind.

Drake – God’s Plan
Dit nummer is redelijk nieuw en echt een van mijn favorieten. Dat komt met name door de videoclip, waarin hij geld weggeeft aan instanties en mensen die het zwaar hebben. Op die manier wil hij zijn steentje bijdragen en dat geeft voor mij echt iets extra’s aan dit liedje.

Chris Brown – Pills & Automobiles
Ik kies voor dit nummer omdat ik Chris Brown een goede artiest vind en bovendien heeft dit een heerlijke beat. Of ik dit ook voor een wedstrijd draai? Nee vroeger deed ik dat wel, maar tegenwoordig luister ik gewoon naar de muziek die in de kleedkamer wordt gedraaid. Die is heel gevarieerd, voor ieder wat wils. Nederlandstalig, Marokkaanse muziek, Reggae, R&B, hiphop, echt van alles wat.

Terug naar overzicht