Rai Vloet sluit maandag aan bij selectie van Excelsior

13 juli 2019

Excelsior Rotterdam heeft Rai Vloet vastgelegd. De 24-jarige aanvallende middenvelder tekent bij Excelsior een contract voor één seizoen met een optie voor nog een jaar. De in Schijndel geboren oud speler van onder meer PSV en NAC Breda sluit zich maandag aan bij de groep.

Gevoel
,,Ik heb de keuze voor Excelsior gemaakt op gevoel’’, zegt Rai Vloet. ,,Ik heb afgelopen seizoen niet veel gespeeld en ik wil nu weer veel wedstrijden gaan spelen en het plezier terugvinden. Ik ken Ricardo Moniz nog van mijn jaar bij FC Eindhoven. Ook het eerste gesprek met Ferry de Haan gaf mij direct een goed gevoel. Hij had zich echt verdiept in mij en mijn statistieken. Alles bij elkaar heb ik daarom de keuze voor Excelsior gemaakt.’’

PSV
Rai Vloet begon met voetballen bij SVN Landgraaf en maakte daarna de overstap naar PSV. In Eindhoven debuteerde hij op 20 september 2013 namens Jong PSV in de eerste divisie. Acht maanden later debuteerde hij ook in het eerste elftal, in het Europa League duel tegen SKN Sankt Polten. Hij stond tot 2017 onder contract bij PSV en werd tussendoor verhuurd aan SC Cambuur en FC Eindhoven.

Ricardo Moniz
Bij die laatste club werkte hij in het seizoen 2016-2017 samen met Ricardo Moniz, met wie hij in Rotterdam wordt herenigd. ,,Wij hadden een goede band met elkaar. Het was een goed seizoen voor mij met FC Eindhoven. Na mijn vertrek hebben Ricardo en ik altijd contact gehouden. Hij kent mij als persoon en als voetballer, is fanatiek en gedreven, en houdt van hard trainen. Ook houdt hij echt oprecht van het spelletje. Dat spreekt mij enorm aan.’’

Juiste keuze
Vloet speelde tussen 2011 en 2015 ook 36 jeugdinterlands voor Oranje. In het seizoen 2017-2018 voetbalde hij voor NAC Breda, om via het Italiaanse Frosinone Calcio uiteindelijk te belanden bij Sint-Truidense VV in België. ,,Na mijn vertrek daar was er opnieuw belangstelling uit het buitenland. Ik was ook bijna rond met een club, maar uiteindelijk voelde het toch niet goed. Ik wil wedstrijden spelen en laten zien wat ik kan. Naar mijn gevoel is Excelsior hiervoor de juiste keuze.’’

Promotie
,,Natuurlijk is het vervelend dat Excelsior is gedegradeerd, maar voor mij heeft dat geen rol gespeeld. Ik heb een seizoen bij NAC Breda gevoetbald en daar wisten we ons toen uiteindelijk knap te handhaven in de Eredivisie. Maar het is toch anders voetballen dan wanneer je bovenin de Keuken Kampioen Divisie meedoet. Dat past denk ik beter bij mij en ik ben ervan overtuigd dat we met Excelsior gaan meedoen om promotie.’’

Bijdrage leveren
Hij heeft nog geen kennis kunnen maken met zijn nieuwe ploeggenoten, die afgelopen week op trainingskamp waren in Delden. ,,Ik ken ze nog niet persoonlijk, maar ik heb veel jongens natuurlijk wel zien spelen. Als ik kijk naar de groep die er staat, dan ben ik ervan overtuigd dat we bovenin kunnen gaan meedraaien en dat is ook mijn persoonlijke ambitie. Ik wil een bijdrage leveren om Excelsior te laten terugkeren waar de club thuishoort.’’

Foto: Pro Shots

Terug naar overzicht