Robin van der Meer tekent contract voor drie jaar

22 juni 2018

Robin van der Meer tekent een contract voor drie seizoenen bij Excelsior Rotterdam. De 23-jarige linksbenige verdediger is afkomstig van FC Utrecht, waar hij de afgelopen twee jaar onder contract stond.

Enthousiast
,,Excelsior meldde zich het snelst bij mij en na het eerste gesprek had ik meteen een goed gevoel bij de club’’, zegt Van der Meer. ,,Ook het tweede gesprek, waarbij de nieuwe hoofdtrainer Adrie Poldervaart zat, was prima. Excelsior liet ook richting FC Utrecht weten mij heel graag over te willen nemen. Voor mij is het heel belangrijk dat een club echt laat blijken heel enthousiast over je te zijn.’’

Vertrekken
Van der Meer tekende in 2016 een contract voor vier jaar bij FC Utrecht. ,,Het eerste seizoen onder Erik ten Hag was prima, tot ik in maart geblesseerd raakte. Afgelopen jaar wilde ik met een schone lei beginnen, maar ik kwam niet aan spelen toe. In de winter heb ik laten weten dat ik wilde vertrekken, maar dat mocht toen niet. Daarna speelde ik weer, tot ik tegen Feyenoord in botsing kwam met Ayoub. Daarna heb ik niet meer gespeeld en toen heb ik gezegd: ik wil nu echt weg.’’

Positief
,,Ik ben op een punt in mijn carrière beland waarop ik wedstrijden moet spelen. In de winterstop waren verschillende clubs geïnteresseerd en ook Excelsior zat daartussen. Toen zij zich na het afgelopen seizoen opnieuw meldden en het gevoel goed was, hoefde ik niet lang na te denken. Ik ken Theo Zwarthoed nog van Go Ahead Eagles en ook Mike van Duinen ken ik goed. Ik heb nog even met hen gebeld en ook zij waren positief over Excelsior. Ik vind het ook fijn dat FC Utrecht mij dit gunt.’’

Meegelopen
,,Zoals gezegd gaf hoofdtrainer Adrie Poldervaart mij een goed gevoel. Ik kende hem trouwens al een beetje, want hij heeft vorig jaar een maand meegelopen met Erik ten Hag bij FC Utrecht. Toen vond ik het al een heel aardige kerel en dat werd bevestigd in het gesprek dat ik het hem en Ferry de Haan had.’’

Debuut
De in Voorburg geboren Robin van der Meer begon met voetballen bij RVC Rijswijk en VV Haaglandia. Via de jeugd van ADO Den Haag vertrok hij in 2014 naar Go Ahead Eagles. Daar maakte hij een jaar later zijn debuut in het betaalde voetbal. FC Utrecht nam hem in 2016 over. Tot op heden speelde hij 30 wedstrijden in de Eredivisie. In 2011 maakte hij bovendien deel uit van de selectie van Oranje onder 17.

Doelstelling
,,De doelstelling voor komend jaar is om met Excelsior opnieuw in de Eredivisie te blijven en het liefst met leuk voetbal’’, kijkt hij vooruit naar het nieuwe seizoen. ,,Zoals gezegd moet ik in deze fase van mijn carrière veel wedstrijden gaan spelen en bij Excelsior moet dat gaan lukken. Garanties dat je gaat spelen, heb je nooit, dus ik moet dat wel zelf laten zien. Volgende week zaterdag begint de voorbereiding op het seizoen en daar heb ik in elk geval heel veel zin in.’’

Terug naar overzicht