Ronald van der Lee overleden

8 augustus 2017

Gisteren bereikt onze het droevige bericht dat onze trouwe sponsor Ronald van der Lee na een lange strijd is overleden. Hij was 53 jaar. Van der Lee was sinds 1998 sponsor van Excelsior met zijn hoveniersbedrijf en zette zich als ambassadeur in om bedrijven enthousiast te maken om zich ook aan te sluiten bij Excelsior.

Herdenking
Aanstaande vrijdag 11 augustus vindt er vanaf 19.00 uur een herdenking plaats in de Nsecure Lounge van het Van Donge & De Roo Stadion. Aansluitend is er de gelegenheid afscheid te nemen en de familie te condoleren. Ronald wordt in besloten kring begraven. U kunt de kaart hier bekijken.

Winnen
Minimaal één keer per seizoen was Ronald van der Lee wedstrijdsponsor. Wie de tegenstander ook was, met Hoveniersbedrijf R.A. van der Lee als wedstrijdsponsor leek Excelsior verzekerd van minimaal een punt, maar meestal werden die wedstrijden gewonnen. ,,Het is echt zo’’, zei hij in 2013 in een interview in ons businessmagazine. ,,Dat heeft ons veel reacties opgeleverd via social media. Supporters die via Twitter zeiden: kunnen jullie niet alle thuiswedstrijden sponsoren als dat helpt om wedstrijden te winnen?’’

Trouwe sponsor
Ronald van der Lee was een trouwe sponsor van onze club en een graag geziene persoon in de Nsecure Lounge. Hij kwam in 1998 bij Excelsior binnen. ,,Wij zaten oorspronkelijk bij Feyenoord, maar daar was de sfeer toch anders’’, vertelde Ronald over hoe hij bij de club terechtkwam. ,,De toenmalig voorzitter van Excelsior, Martin de Jager, heeft ons daar destijds – zoals hij dat zei – voor de poort weggesleurd en bij Excelsior binnengebracht.’’

Voorbereiding
Hoveniersbedrijf R.A. van der Lee bestaat sinds 1984. Als ambassadeur zette hij zich in om ondernemers – met name uit de regio Waddinxveen – enthousiast te maken voor Excelsior. Hij bezocht trouw onze thuiswedstrijden en activiteiten van de businessclub. Ook bij Be Fair in Waddinxveen zat hij in de businessclub. De mooiste wedstrijden voor hem waren die in de voorbereiding op een nieuw seizoen, als Be Fair en Excelsior elkaar in Waddinxveen troffen.

Supporter
Van der Lee was naast sponsor vooral ook een trotse supporter van Excelsior. ,,Als je hier rondloopt, zie je wat deze club allemaal heeft bereikt in de afgelopen jaren’’, zei hij in het eerder aangehaalde interview. ,,Sportief gaat het altijd in golfbewegingen, dat kan ook niet anders gezien het budget. Het gaat nu sportief minder, maar volgend seizoen moet het doel zijn om weer bovenin mee te draaien en wellicht te promoveren. Dat hebben we hier vaker meegemaakt.’’ Zijn woorden bleken van voorspellende waarde, een klein jaar later promoveerde Excelsior in Waalwijk naar de Eredivisie.

Terug naar overzicht