Rotterdam Football Cup keert terug bij Excelsior

11 april 2019

Ook dit jaar wordt er weer gestreden om de Rotterdam Football Cup. Tijdens het paasweekend, op 20, 21 en 22 april zullen er 24 onder 15 en 11 teams strijden om deze felbegeerde beker.

Gegroeid
Het is voor het vierde jaar op rij dat het toernooi bij Excelsior wordt gespeeld. In de tussentijd is het toernooi in aanzien en aantallen gegroeid. Bij de eerste editie deden er nog 12 teams mee, inmiddels is dit aantal verdubbeld, waardoor er 24 ploegen aan de aftrap staan.

Deelnemers
De 24 teams die aan de aftrap staan zijn afkomstig uit 19 verschillende landen. Zo zijn er bijvoorbeeld clubs uit Vietnam, Canada, Zuid-Afrika en meerdere clubs uit de verschillende regionen van Europa. Voorbeelden van topploegen die de uitdaging aangaan om regerend kampioen TSG Hoffenheim van de troon te stoten zijn onder andere Atletico Madrid, Tottenham Hotspur, Club Brugge en RB Leipzig.

Prijzen
Het toernooi zelf wordt gespeeld in poulevorm, waarbij er 4 poules zijn van 6 teams. Daarna worden er kruisfinales gespeeld, waarna uiteindelijk de finale volgt in het Van Donge & De Roo Stadion. Naast de beker zijn er prijzen te winnen voor de beste keeper, verdediger, middenvelder en aanvaller van het toernooi.

Voor meer informatie, alle deelnemers en het programma: www.rotterdamfootballcup.com .

Terug naar overzicht