Ruime zege van Excelsior onder 16 tegen Fortuna Sittard

15 oktober 2018

Excelsior onder 16 won afgelopen zaterdag met ruime cijfers van Fortuna Sittard. Nadat het halverwege ‘slechts’ 0-2 stond, liepen de Rotterdammers in de tweede helft uit naar een 1-5 overwinning.

Initiatief
,,Wij namen op bezoeken bij laagvlieger Fortuna Sittard direct het initiatief’’, zegt trainer Ronald van der Helm van Excelsior onder 16. ,,Wij speelden gretig en de 0-2 voorsprong bij rust was een magere afspiegeling van het kwaliteitsverschil tussen beide ploegen. De 0-3 vlak na rust leek de opmaat voor een nog hogere score, maar na een slippertje achterin wist Fortuna Sittard tegen te scoren en putte daar enigszins moed uit.’’

Uitbouwen
,,Dit leidde tot wat pittige duels, waarbij wij nog tegen een viertal dubieuze gele kaarten aanliep. Het alles of niet voetbal van de thuisploeg bood ons in de slotfase alsnog alle ruimte om de score verder uit te bouwen naar 1-4 en 1-5.’’ Volgende week wacht voor Excelsior onder 16 op eigen veld de confrontatie met concurrent Sparta Rotterdam.

Alle uitslagen van onze jeugdteams van afgelopen weekend:

Meer Jeugd

ma 22 april 2024

Excelsior onder 14 kampioen na 2-4 winst op NEC

Excelsior onder 14 won met 2-4 van N.E.C. en mocht door dit resultaat het kampioenschap vieren.…

Een jeugd weekend voor onze jeugdafdeling. Voor de eerste keer dit seizoen bleven alle teams van…