Ryan van Dijk aan de slag als accountmanager bij Excelsior

3 april 2019

Na Daan Bovenberg meldde zich vanochtend nog een nieuw gezicht op het kantoor van Excelsior Rotterdam. Ryan van Dijk gaat vanaf vandaag aan de slag als accountmanager op de commerciële afdeling van de club.

Voetballiefhebber
De 28-jarige Ryan van Dijk was al enige jaren werkzaam als accountmanager, maar was toe aan een nieuwe stap. Als voetballiefhebber was het zijn droom om te werken binnen een voetbalorganisatie. ,,Toen een vriend van mij de vacature van Excelsior via LinkedIn doorstuurde, heb ik alles op alles gezet om hier aangenomen te worden’’, vertelt hij.

Vertrouwen
,,Na het eerste gesprek met Ferry en Wouter stond ik binnen een half uur weer buiten’’, kijkt hij terug. ,,Dat vond ik best snel, maar uiteindelijk bleek gelukkig dat ze veel vertrouwen in mij hadden. Ook ik had een goed gevoel aan de gesprekken overgehouden. Het verhaal van de ontwikkeling van Excelsior in de afgelopen jaren en hoe ze nog verder willen groeien, sprak mij enorm aan. Ik vind het een enorme uitdaging om daar vanaf vandaag onderdeel van te zijn.’’

Contact met klanten
De in Zevenaar geboren Ryan van Dijk doorliep als voetballer de jeugdopleiding van NEC Nijmegen en speelde daarna ook voor FC Oss. Toen hij 22 was, zette hij een punt achter zijn voetbalcarrière, al is hij nog steeds actief in het eerste elftal van VV Smitshoek. ,,Na het voetballen ben ik meteen als accountmanager aan de slag gegaan. Ik vind het contact met klanten heel erg leuk en als je dat kan combineren met de sport waarvan je houdt, is dat natuurlijk helemaal de perfecte match.’’

Eigen sausje
Naast zijn werk en sport heeft Ryan een gezin. Zijn vrouw en hij hebben een zoontje en hun tweede kindje is op komst. Tijdens zijn sollicitatie bleek dat Wouter Gudde ging vertrekken naar FC Groningen en zo krijgt hij nu te maken met Daan Bovenberg als nieuwe commercieel directeur. ,,Bij mijn tweede gesprek was al duidelijk dat Wouter zou vertrekken en ik heb snel daarna een gesprek met Daan gehad. Ik kwam erachter dat zijn visie grotendeels hetzelfde is, al zal hij daar uiteraard zijn eigen sausje over gieten. Voor mij maakt dat dus niet veel uit.’’

Bijdrage aan verdere groei
,,Ik heb ontzettend veel zin om een bijdrage te leveren aan de verdere groei van Excelsior, zeker met de stadionplannen die er liggen. Vandaag zal ik mij eerst per mail aan de sponsors die onder mij vallen voorstellen en daarna ga ik heel veel afspraken maken om zo snel mogelijk bij iedereen langs te gaan. Het doel voor de komende maanden is om het lopende seizoen zowel sportief als commercieel op een mooie manier af te sluiten’’, besluit hij.

Terug naar overzicht