Samenwerking met data intelligentie bedrijf SciSports

10 juli 2019

Excelsior Rotterdam gaat samenwerken met data intelligentie bedrijf SciSports. De samenwerking staat in het teken van het optimaliseren van het scoutingsproces met data inzichten. Hiervoor krijgt de club toegang tot het geavanceerde Insight platform.

Het ideale hulpmiddel
Excelsior gaat toepasbare data inzichten inzetten ter ondersteuning van het scoutingsteam. Met football intelligence platform Insight krijgt de club toegang tot complete, objectieve en statistisch onderbouwde spelersinzichten van meer dan 90.000 spelers wereldwijd. Geavanceerde spelersratings en -rollen maken van Insight het ideale hulpmiddel om interessante spelers te filteren.

Efficiëntie
Algemeen directeur Ferry de Haan van Excelsior Rotterdam: ,,SciSports Insight is voor ons een aanwinst. Onze kleine organisatie wordt zo in staat gesteld om spelers die voldoen aan het type dat wij hier graag zien in een vroeg stadium te kunnen volgen door middel van onder meer de ‘Player Roles’. De efficiëntie van onze scoutingsafdeling zal hierdoor aanzienlijk toenemen.’’

Meer inzichten
,,Ik vind het mooi om te zien dat Excelsior het aandurft om onze data intelligentie te integreren in de huidige scoutingsstructuur’’, zegt Manager Football Jakko Slot van SciSports. ,,Met de toevoeging van modellen als de Player Roles en de Contribution Ratings geven we nog meer inzichten in de specifieke kwaliteiten van een speler. Dat Excelsior actief wil werken met deze modellen is een mooie bevestiging van onze toegevoegde waarde voor voetbalclubs.’’

Toonaangevend
SciSports is een van de snelst groeiende sports analytics bedrijven ter wereld en toonaangevend op het gebied van data intelligentie in de professionele voetbalwereld. De Europese Unie benoemde SciSports tot ‘European Unicorn’ en de HYPE Foundation riep het bedrijf uit tot meest innovatieve bedrijf in de voetbalwereld.

Terug naar overzicht