Sander Fischer keert terug bij Excelsior Rotterdam

11 juni 2019

Sander Fischer keert terug bij Excelsior Rotterdam. De 30-jarige verdediger tekent in Kralingen een contract voor twee seizoenen. Fischer speelde eerder in de jeugd van Excelsior en van 2013 tot 2016 in het eerste elftal. Hij was aanvoerder van het team dat in 2014 via de play-offs promoveerde naar de Eredivisie.

Terugkeer
,,Ik vind het heel erg leuk dat ik terugkeer bij Excelsior Rotterdam’’, laat Fischer vanaf zijn vakantieadres weten. Afgelopen seizoen speelde hij voor het Deense Vendsyssel FF. ,,Een leuk avontuur, maar we hebben net een kleintje gekregen en vanwege mijn gezinssituatie vond ik voetballen in Denemarken niet optimaal. Daarom wilde ik graag terugkeren naar Nederland.’’

Geweldige tijd
Net op dat moment klopte Excelsior aan bij de 30-jarige verdediger en daar hoefde hij niet lang over na te denken. ,,Ik heb in de jeugd van Excelsior gespeeld en keerde in 2013 terug. Ik heb een geweldige tijd gehad bij deze club, met als hoogtepunt natuurlijk de promotie naar de Eredivisie. Toen Excelsior mij benaderde, waren ze al gedegradeerd, dus dat heeft niet meegespeeld. Ik wil graag een steentje bijdragen om terug te keren op het hoogste niveau.’’

Feesten
Fischer was er enkele weken geleden in het Van Donge & De Roo Stadion getuige van hoe Excelsior tegen RKC Waalwijk aan het kortste eind trok. ,,Mijn gedachten gingen toen wel even terug naar de promotie in 2014. Toen stonden wij daar in Waalwijk te feesten en nu was het andersom. Ik dacht in de rust nog: er hoeft maar één doelpunt te vallen en dan wordt het nog een heksenketel. Dat gebeurde, maar de 2-1 wilde maar niet vallen.’’

Nieuwe kansen
,,Natuurlijk is het jammer dat Excelsior is gedegradeerd, maar aan de andere kant zorgt dat ook weer voor nieuwe kansen. Ik vind het in elk geval leuk om terug te zijn bij Excelsior. Toen ze me benaderden, zijn we er heel snel uitgekomen. De club wilde mij graag hebben en ik wilde graag terugkeren. Ik teken voor twee seizoenen, maar wie weet komen er daarna nog wel twee bij. Je weet nooit hoe dingen gaan lopen.’’

Ondersteunen
Fischer speelde van 2013 tot 2016 113 wedstrijden voor Excelsior en was als aanvoerder een leider binnen de lijnen. Ook met de supporters en sponsors van de club kon hij het altijd goed vinden. Niet voor niets werd hij in 2015 door de supporters verkozen tot speler van het jaar. Naast voetballen zal hij in de komende twee seizoenen waar mogelijk ook buiten het veld een rol gaan spelen binnen de club.

Maatschappelijke carrière
,,Dat is helemaal nieuw voor mij’’, zegt Fischer. ,,Op deze manier biedt Excelsior mij de kans om mijn eerste stappen te zetten voor mijn maatschappelijke carrière. Ook op dat gebied wil ik graag mijn schouders eronder zetten om de club verder te helpen. Daan ken ik al vanuit de jeugd en ook in het eerste hebben we samengespeeld. We reden vaak samen vanuit het centrum op de fiets naar de club. Nu wonen we allebei in Kralingen, dus wie weet kunnen we die twee straten ook weer samen naar de club gaan fietsen.’’

Terug naar overzicht