Sensationele overwinning Excelsior o19 op Feyenoord

4 februari 2019

Excelsior onder 19 speelde afgelopen zaterdag in de achtste finale van de Nike Cup op Varkenoord tegen de leeftijdsgenoten van Feyenoord. De wedstrijd eindigde in een sensationele 2-3 overwinning voor de Kralingers, waardoor zij zich plaatsten voor de kwartfinale.

Basis
De onder 19 nam vorige week deel aan een toernooi in Israël. Tijdens een aantal serieuze oefenwedstrijden tegen verschillende tegenstanders werd de basis gelegd voor een goede tweede seizoenshelft. Volgens trainer Marinus Barendregt zag je tijdens het toernooi met name nieuwe vriendschappen ontstaan, werd er veel over voetbal gesproken en groeide hier het geloof in een goede afloop.

Sterk begin
Excelsior begon goed aan de wedstrijd tegen Feyenoord en kwam snel op 0-1 via Redouan El Hankouri. De ploeg miste daarna een aantal mogelijkheden om uit te lopen naar een grotere voorsprong. ,,We wisten dat we goed aan de wedstrijd moesten beginnen. Feyenoord is een sterk elftal en heeft de kwaliteit om onnodige fouten direct af te straffen’’, aldus trainer Marinus Barendregt. ,,Voor ons was het zaak om geen onnodige fouten te maken, de mogelijkheden in de omschakeling te benutten en echt als team te fungeren. Dit hebben wij dan ook uitstekend gedaan.’’

Strijd
Feyenoord kwam vroeg in de tweede helft op gelijke hoogte, waarna er een fase aanbrak met mogelijkheden over en weer. Uiteindelijk was het Excelsior dat door middel van een terecht gegeven strafshop via Carlito Fermina de leiding nam. Niet veel later was het opnieuw Fermina, die zijn ploeg met een zoals hij het zelf zei ‘drakenpoeier’ liet uitlopen naar een 1-3 voorsprong. In de periode na de 1-3 was het met name tegenhouden voor Excelsior. Feyenoord kwam nog wel terug tot 2-3 en zag zelfs een doelpunt afgekeurd worden, maar verder dan dit kwam de ploeg van trainer/coach Dirk Kuyt niet.

Resultaat
Excelsior plaatste zich dankzij de 2-3 overwinning voor de kwartfinale van de Nike Cup. Na afloop was trainer Marinus Barendregt dan ook uitermate tevreden met het resultaat: ,,Ik heb de jongens gezegd dat ik trots ben op het resultaat dat we hebben neergezet. Verder moeten ze genieten van deze overwinning, maar is het zaak deze lijn door te trekken in de tweede seizoenshelft.’’ Te beginnen aanstaande zaterdag op eigen veld met het duel tegen de leeftijdsgenoten van Willem II. De aftrap van deze wedstrijd is om 15:00 uur.

Foto: John Groeneweg

Terug naar overzicht