Serie van drie thuisduels begint tegen SC Heerenveen

21 september 2018

Excelsior Rotterdam begint morgen aan een serie van drie thuiswedstrijden in acht dagen tijd. De eerste tegenstander die naar het van Donge & De Roo Stadion komt is SC Heerenveen (aftrap 19:45 uur). In punten staan beide ploegen momenteel gelijk, het belooft dus een mooi potje te worden.

Wat we afspreken
,,Op basis van de eerste vijf wedstrijden zijn ze net zo goed als wij’’, zegt Adrie Poldervaart over de tegenstander van morgenavond. ,,Van elke ploeg kunnen wij winnen, mits we doen wat we met elkaar afspreken.’’ Het volledige interview dat hij gisteren had met RTV Rijnmond is hieronder te bekijken.

Jubileum
Voor Ryan Koolwijk wordt het een bijzondere avond, want hij speelt morgen zijn 200e officiële wedstrijd in het shirt van Excelsior. ,,Een mijlpaal? Ja dat is het zeker’’, zegt Koolwijk in een interview in het programmaboekje Excelsior Thuis. ,,Ik denk dat er maar weinig spelers zijn, vooral in Nederland, die zolang voor dezelfde club spelen. Veel jongens maken op een bepaald moment de stap naar een grotere club of het buitenland.’’

De teller
Die twee stappen maakte Ryan Koolwijk overigens zelf ook. In 2011 ging hij van Excelsior naar NEC Nijmegen en na een tussenstap bij FC Dordrecht maakte hij in 2015 zijn buitenlandse avontuur naar AS Trenčín uit Slowakije. In 2016 keerde hij terug bij Excelsior. Daar staat de teller nu op 105 duels in de Eredivisie, 74 in de Eerste Divisie, 10 bekerduels en 10 wedstrijden in de play-offs. Tegen SC Heerenveen speelt hij zijn 200e wedstrijd. Lees het volledige interview morgen in Excelsior Thuis, dat gratis verkrijgbaar is in het Van Donge & De Roo Stadion.

Wedstrijdselectie
Mounir El Hamdaoui, die gisteren zijn handtekening zette onder een contract tot het einde van dit seizoen, zit morgen al bij de wedstrijdselectie. Mikael Anderson, Siebe Horemans en Desevio Payne zijn niet inzetbaar.

Arbitrage
Scheidsrechter: Edwin van de Graaf
Assistent-scheidsrechters: Richard Brondijk en Freek Vandeursen
Vierde official: Ingmar Oostrom
VAR: Freek van Herk
AVAR: Terry Hoekstra

Kaartverkoop
Kaarten voor de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen zijn te koop via Excelsior Tickets. Je kunt nog gebruik maken van onze speciale Combideal. Dan kun je de thuisduels tegen SC Heerenveen, NEC Nijmegen en VVV-Venlo bezoeken voor de prijs van 1. Bestel hiervoor kaarten voor de wedstrijden tegen SC Heerenveen en VVV-Venlo. De korting wordt direct verrekend, waarna je maandag per mail een ticket ontvangt voor de bekerwedstrijd tegen NEC Nijmegen.

Wedstrijdsponsor: Heine & van Oosten Accountants & Adviseurs
Balsponsor: Van Donge & De Roo

Terug naar overzicht