Statistieken ADO Den Haag – Excelsior Rotterdam

12 oktober 2017

Het contrast tussen thuis- en uitwedstrijden is dit seizoen groot bij Excelsior. Hoewel nog geen punt werd behaald op eigen veld, is in dit prille seizoen al een positief clubrecord verbroken. Omdat Excelsior nog geen uitwedstrijd verloor kan dit verse clubrecord zondag tegen ADO Den Haag alweer worden aangescherpt.

Clubrecords
Omdat alle punten tot dusverre werden behaald in uitwedstrijden, leverde dit seizoen Excelsior ook al een negatief record op. Door de nederlaag tegen VVV-Venlo (0-2) gingen voor het eerst de eerste vier thuiswedstrijden verloren. Aan de andere kant bleef Excelsior drie weken geleden voor het eerst ongeslagen in de eerste drie uitwedstrijden van het seizoen. Excelsior is dit seizoen samen met SC Heerenveen, Vitesse en VVV-Venlo nog ongeslagen in uitwedstrijden. Alleen Vitesse heeft buitenshuis minder verliespunten dan Excelsior. Alleen bij Heracles Almelo werd niet gewonnen (2-2).

ADO Den Haag
Tegenstander ADO Den Haag begon met drie nederlagen, maar staat inmiddels op de negende plaats. In de laatste vier wedstrijden behaalde ADO Den Haag tien punten. Naast overwinningen op Willem II, Sparta Rotterdam en NAC Breda werd gelijk gespeeld tegen Ajax. In de laatste twee wedstrijden werd doelman Robert Zwinkels zelfs niet meer gepasseerd.

Onderlinge historie
Excelsior won in de Eredivisie alleen in 1979-1980 in Den Haag (2-1). ADO Den Haag won zeven ontmoetingen en zesmaal eindigde het treffen onbeslist. Afgelopen seizoen leed Excelsior na drie gelijke spelen op rij voor het eerst sinds 2010-2011 een nederlaag (1-4). Deze nederlaag is tot dusverre de laatste van Excelsior op vreemde bodem. Een seizoen eerder eindigde het treffen in een spectaculair 3-3 gelijkspel. Excelsior poetste in september 2015 driemaal een achterstand weg.

Bas Kuipers
Het treffen met ADO Den Haag wordt niet alleen een weerzien met Fons Groenendijk, in het seizoen 2014-2015 hoofdtrainer van Excelsior, maar ook met Bas Kuipers. Hij droeg tussen 2014 en 2017 drie seizoenen het shirt van Excelsior. De verdediger speelde 81 officiële wedstrijden namens Excelsior. In Den Haag kwam Kuipers tot dusverre alleen tijdens de eerste speelronde in actie. Aan de kant van Excelsior keren Mike van Duinen en Stanley Elbers voor even terug op het oude nest. Van Duinen speelde liefst 117 wedstrijden in het shirt van ADO, Elbers twintig.

Arbitrage
Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük
Assistent-scheidsrechters: Dave Goossens en Cristian Dobre
Vierde official: Joey Kooij

Kaartverkoop
Supporters van Excelsior kunnen de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag met de bus of auto bezoeken. Kaarten zijn voor fans met een uitkaartregistratie te koop via Excelsior Tickets. Nog geen uitkaartregistratie? Vraag deze dan gratis aan via ticketing@sbvexcelsior.nl. De supportersbus vertrekt zondag om 15.00 uur vanaf het parkeerterrein van het Van Donge & De Roo Stadion. Het supportershome is die dag vanaf 13.00 uur geopend. Supporters die met de auto afreizen, ontvangen vrijdag een route- en parkeeraanwijzing.

Terug naar overzicht