Statistieken: Excelsior Rotterdam – ADO Den Haag

14 maart 2018

Excelsior Rotterdam speelt vrijdag de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag, met als inzet de achtste plaats van de Eredivisie. Vorig seizoen stonden Excelsior en ADO Den Haag na 27 speelrondes nog op respectievelijk de vijftiende en zeventiende plaats. Nu is Excelsior de nummer tien en ADO Den Haag de nummer acht.

35 punten
Excelsior heeft zeven wedstrijden voor het einde van de competitie al 35 punten. De Kralingers liggen nog altijd op koers voor een evenaring van het puntenrecord uit het seizoen 1982-1983. In dit seizoen werden onder leiding van Rob Jacobs, omgerekend naar drie punten per overwinning, 45 punten behaald. Excelsior heeft in de laatste zeven wedstrijden dus nog tien punten nodig om het beste Eredivisieseizoen ooit te evenaren.

ADO Den Haag
Hoewel ADO Den Haag de laatste twee wedstrijden verloor, zijn de Hagenezen al zes aaneengesloten speelrondes de nummer acht van de Eredivisie. ADO Den Haag scoorde tot dusverre 32 doelpunten en heeft daarmee al bijna evenveel doelpunten gemaakt als in het gehele afgelopen seizoen (37). Bjørn Johnsen en Nasser El Khayati scoorden dit seizoen samen meer dan de helft van de doelpunten van ADO Den Haag. Johnsen is clubtopscorer met tien doelpunten en El Khayati heeft er zeven in liggen.

Onderlinge historie
Excelsior won in de Eredivisie slechts één van de voorgaande veertien thuiswedstrijden tegen ADO Den Haag. Deze overwinning werd behaald op 1 april 2007, toen de wedstrijd eindigde in 3-1. Vijfmaal leverde de ontmoeting een punt op, voor het laatst in 2011 (1-1). Vorig seizoen stond deze wedstrijd al in de derde speelronde op het programma, met als inzet de koppositie van de Eredivisie. ADO Den Haag won met 2-1 en was daardoor voor één dag koploper van de Eredivisie. Eerder dit seizoen won Excelsior voor de tweede keer en voor het eerst sinds 1979 de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag (3-2 overwinning).

Mike van Duinen
Mike van Duinen scoorde bijna zeventig procent van alle doelpunten in zijn carrière in het shirt van ADO Den Haag. De aanvaller scoorde tussen 2011 en 2015 in 123 wedstrijden dertig doelpunten namens ADO Den Haag. In zijn eerste twee seizoenen in Den Haag was Van Duinen teamgenoot van Stanley Elbers. Elbers speelde 23 wedstrijden namens ADO Den Haag. Beide spelers missen vrijdag de wedstrijd tegen hun oude club. Hicham Faik speelde in het seizoen 2011-2012 bij de amateurs van ADO.

Fons Groenendijk
Groenendijk, sinds februari 2017 hoofdtrainer van ADO Den Haag, was in het seizoen 2015-2016 hoofdtrainer van Excelsior. Ook zijn huidige assistent-trainer Edwin de Graaf is een bekende in Kralingen. De Graaf was van 2011 tot 2012 nog speler van Excelsior. De selectie van ADO Den Haag kent met Bas Kuipers eveneens een speler met een rood-zwart verleden. De verdediger speelde in de afgelopen drie seizoenen 80 wedstrijden voor Excelsior en maakte afgelopen zomer de overstap naar ADO Den Haag.

Arbitrage
Scheidsrechter: Siemen Mulder
Assistent-scheidsrechters: Peter Janson en Freek Vandeursen
Vierde official: Laurens Gerrets

Kaartverkoop
Er zijn nog een paar kaartjes te koop voor de Rob Albers tribune. Deze kaarten zijn te koop via Excelsior Tickets of via de administratie van Excelsior.

Wedstrijdsponsor: Perfect Groep Media & Marketing Support
Balsponsor: Van Kessel Marine & Offshore BV

Terug naar overzicht