Statistieken Excelsior Rotterdam – PEC Zwolle

7 december 2017

Excelsior speelt drie van de vier laatste wedstrijden voor de winterstop in het Van Donge & De Roo Stadion. Na een reeks van drie achtereenvolgende wedstrijden zonder overwinningen, voor het eerst in meer dan een jaar, is de verrassende nummer vier PEC Zwolle zaterdag de tegenstander in Kralingen.

Thuiswedstrijden
Hoewel Excelsior na veertien wedstrijden al zeventien punten heeft verzameld werd pas één thuiswedstrijd in winst omgezet. Voor het eerst sinds het seizoen 1975-1976 leverden de eerste zeven thuiswedstrijden van het seizoen vier punten op. Geen enkele club in de Eredivisie behaalde dit seizoen op eigen veld minder punten. Tegen PEC Zwolle is minimaal een punt nodig om niet voor het eerst in de historie vier punten te hebben behaald in de eerste acht thuiswedstrijden.

PEC Zwolle
PEC Zwolle, dat pas één uitwedstrijd verloor, beleeft met 26 punten uit veertien wedstrijden de beste seizoenstart in de historie. In het gehele afgelopen seizoen behaalde PEC Zwolle 35 punten. PEC Zwolle heeft daarnaast de minst gepasseerde verdediging. Geen enkele ploeg kreeg minder dan dertien tegendoelpunten. Doelman Diederik Boer hield in vijf wedstrijden de nul, onder meer tegen Feyenoord en Vitesse.

Onderlinge historie
Excelsior speelt sinds de oprichting van het betaalde voetbal voor de 73ste keer tegen PEC Zwolle. Alleen Go Ahead Eagles was vaker de tegenstander van Excelsior (74). In de Eredivisie treffen Excelsior en PEC Zwolle elkaar voor de elfde keer in Rotterdam. Excelsior won drie keer, voor het laatst op 13 oktober 1984 (5-0). Het treffen eindigde drie keer in een puntendeling en PEC Zwolle won de overige vier ontmoetingen, waaronder in het afgelopen seizoen (0-2).

Terell Ondaan
Terell Ondaan keert zaterdag voor even terug in Kralingen. De aanvaller stond afgelopen seizoen onder contract bij Excelsior en speelde 26 wedstrijden in het rood-zwarte shirt. Inclusief bekerwedstrijden speelde Ondaan dit seizoen dertien wedstrijden voor PEC Zwolle, voornamelijk als invaller. Hij startte alleen in de uitwedstrijd tegen Vitesse in de basis.

Arbitrage
Scheidsrechter: Jeroen Manschot
Assistent-scheidsrechters: Patrick Langkamp en Jermaine Lapar
Vierde official: Stan Teuben

Kaartverkoop
Kaarten voor de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle zijn te koop via Excelsior Tickets. Wil je de laatste drie thuiswedstrijden voor de winterstop voordelig bezoeken? Bestel dan een Decemberkaart. Dan zie je drie thuiswedstrijden voor de prijs van twee. Kijk hier voor meer informatie.

Terug naar overzicht