Statistieken Excelsior Rotterdam – SC Heerenveen

14 september 2017

Excelsior speelt in vijf dagen tijd twee keer een thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen. Zaterdag zijn de Friezen in de competitie de tegenstander. Excelsior gaat niet alleen opnieuw op jacht naar de honderdste thuisoverwinning in de Eredivisie, maar zal ook een negatief clubrecord willen voorkomen.

Thuiswedstrijden
Door de nederlagen tegen Feyenoord en Vitesse verloor Excelsior voor de vierde keer in de historie de eerste twee thuiswedstrijden van het seizoen. Alleen in 1975 en 2007 leverde ook de derde wedstrijd op eigen veld geen punten op. In beide seizoenen werden pas in de vierde thuiswedstrijd punten behaald. Daarnaast kwam Excelsior voor de derde keer niet tot scoren in de eerste twee thuiswedstrijden. In 1971 en 1972 viel het eerste doelpunt pas in de vijfde wedstrijd.

SC Heerenveen
Tegenstander SC Heerenveen beleeft een uitstekende seizoenstart. De Friezen zijn samen met Feyenoord nog de enige ploeg zonder nederlaag. Twintig jaar geleden, in het seizoen 1997-1998, bleef SC Heerenveen voor het laatst ongeslagen in de eerste vijf wedstrijden. Morthen Thorsby en Denzel Dumfries zijn tot dusverre de uitblinkers bij de Friezen. Thorsby is met vier doelpunten gedeeld topscorer van de Eredivisie en verdediger Dumfries was met zes assists betrokken bij driekwart van de doelpunten.

Onderlinge historie
Excelsior heeft op eigen veld een goede balans tegen SC Heerenveen. Excelsior bleef met vier overwinningen en één gelijkspel ongeslagen in vijf van de acht thuiswedstrijden in de Eredivisie. SC Heerenveen won in 2011 voor het laatst in Kralingen, toen Bas Dost vijfmaal scoorde (0-5). Afgelopen seizoen behaalde Excelsior in de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen de grootste overwinning van het seizoen. Na een reeks van twaalf wedstrijden zonder overwinning boekte Excelsior op 11 maart een overtuigende 4-1 overwinning.

Wout Faes
Voor Wout Faes betekent de wedstrijd tegen SC Heerenveen een weerzien met zijn oude club. De verdediger werd afgelopen seizoen door RSC Anderlecht verhuurd aan de Friezen en droeg tijdens acht wedstrijden het shirt van SC Heerenveen. Ook voor Warner Hahn is deze wedstrijd een speciale ontmoeting, ware het niet dat hij momenteel langs de kant staat met een schouderblessure. De doelman, sinds afgelopen zomer in dienst bij SC Heerenveen, stond afgelopen seizoen in de gehele tweede seizoenshelft onder de lat bij Excelsior.

Arbitrage
Scheidsrechter: Allard Lindhout
Assistent-scheidesrechters: Richard Brondijk en Terry Hoekstra
Vierde official: Edgar Bijl

Kaartverkoop
Kaarten voor de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen zijn te koop via Excelsior Tickets. Wie een kaartje voor de wedstrijd van zaterdag koopt, kan daar gratis een ticket bij krijgen voor het bekerduel van woensdag 20 september. Na het uitkiezen van een kaart voor de competitiewedstrijd, moet je het ticket voor het bekerduel apart aanschaffen. De korting wordt vervolgens in het winkelmandje automatisch verrekend. Seizoenkaarthouders kunnen dit bekerduel woensdag gratis bezoeken.

Tekst: Dylan Metselaar

Wedstrijdsponsor: Hogenbirk Bedrijfswagens BV
Balsponsor: ARBO Rotterdam

Terug naar overzicht