Statistieken Excelsior Rotterdam - Willem II

5 april 2018

Excelsior en Willem II trappen vrijdagavond in het Van Donge & De Roo Stadion de dertigste speelronde in de Eredivisie af. Hoewel beide ploegen met een elfde en dertiende plaats dichtbij elkaar op de ranglijst staan, kan Excelsior het gat met Willem II bij een overwinning vergroten naar acht punten.

Officiële handhaving
Het is een kwestie van tijd voor rechtstreekse handhaving officieel een feit is voor Excelsior. Het vijfde seizoen op rij in de Eredivisie is dit weekend definitief als Excelsior wint van Willem II en Roda JC Kerkrade zaterdag puntverlies lijdt. Bij een gelijkspel is rechtstreekse handhaving definitief bij een nederlaag van Roda JC en puntverlies van Sparta Rotterdam.

Willem II
Willem II is met zeven punten in drie wedstrijden bezig aan de beste reeks van dit seizoen. De Tilburgers stegen afgelopen weekend door een 3-2 overwinning op FC Utrecht voor het eerst dit seizoen naar de dertiende plaats. Samen met Ajax en Feyenoord is Willem II op dit moment van alle clubs in de Eredivisie het langst ongeslagen (drie wedstrijden). Met Fran Sol, die tot dusverre vijftien doelpunten maakte, heeft Willem II de topscorer van de Eredivisie in de gelederen.

Onderlinge historie
Excelsior is in de Eredivisie voor de twaalfde keer de gastheer van Willem II. Excelsior won twee van de voorgaande ontmoetingen, voor het laatst in 2011 toen het liefst 4-0 werd. Willem II ging zeven keer met de overwinning aan de haal (0-2), waaronder tijdens het afgelopen seizoen toen de ploeg na een uur spelen binnen één minuut twee keer scoorde. Het treffen eindigde twee keer onbeslist: in 2008 en 2016 kwamen beide ploegen niet tot scoren.

Eerste wedstrijd
Excelsior begon het seizoen op 13 augustus met een uitwedstrijd bij Willem II. Na een halfuur spelen kwam Excelsior via een eigen doelpunt van doelman Timon Wellenreuther op voorsprong. Vlak na rust verdubbelde Zakaria El Azzouzi in zijn debuutwedstrijd voor Excelsior de score. Fran Sol maakte het halverwege de tweede helft nog spannend, maar de drie punten gingen mee naar Kralingen: 1-2.

Anouar Hadouir
Anouar Hadouir begon zijn profcarrière in 2002 bij Willem II. De middenvelder speelde in vijf seizoenen 101 wedstrijden voor Willem II waarin hij negentien doelpunten maakte. Ali Messaoud kwam tussen 2013 en 2015 uit voor Willem II. Messaoud scoorde in 65 wedstrijden vijftien keer voor de Tilburgers en kwam afgelopen zomer via FC Vaduz en NEC terecht bij Excelsior.

Arbitrage
Scheidsrechter: Edwin van de Graaf
Assistent-scheidsrechters: Terry Hoekstra en Nicky Siebert
Vierde official: Freek van Herk

Kaartverkoop
De wedstrijd tussen Excelsior Rotterdam en Willem II is uitverkocht. Voor kaarten voor onze laatste twee thuiswedstrijden kun je terecht op Excelsior Tickets.