Statistieken Vitesse – Excelsior Rotterdam

16 februari 2018

Na de nederlagen in de laatste twee uitwedstrijden, gaat Excelsior Rotterdam zaterdag in Arnhem opnieuw op jacht naar een evenaring van het beste seizoen in uitwedstrijden allertijden. De tegenstander is Vitesse, dat net als Excelsior tot dusverre meer punten heeft behaald op vreemde bodem dan in eigen stadion.

Geen doelpunt
Excelsior heeft voor de vierde keer dit seizoen geen overwinning behaald in vier achtereenvolgende wedstrijden. Tijdens de laatste twee wedstrijden tegen PSV (0-1) en NAC Breda (0-0) kwam Excelsior voor de eerste keer dit seizoen in twee achtereenvolgende wedstrijden niet tot scoren. De laatste keer dat Excelsior minstens drie wedstrijden op rij niet tot scoren kwam, was eind oktober 2016.

Vitesse
Vitesse staat al het gehele seizoen in het linker rijtje en bezet met 37 punten momenteel de zevende plaats. De achterstand op nummer vier Feyenoord, waartegen Vitesse in het afgelopen weekend met 3-1 zegevierde, bedraagt slechts twee punten. Bryan Linssen en Tim Matavz zijn met beiden negen doelpunten gedeeld clubtopscorer van Vitesse. Samen scoorden zij bijna de helft van de doelpunten van Vitesse dit seizoen.

Onderlinge historie
Excelsior speelt in de Eredivisie voor de elfde keer de uitwedstrijd bij Vitesse. Excelsior won drie van de voorgaande tien ontmoetingen, Vitesse won één wedstrijd meer. Het treffen eindigde driemaal in een gelijkspel, waaronder de afgelopen twee ontmoetingen. Afgelopen seizoen, op 26 november 2016, stond Excelsior al na veertien minuten met 2-0 voor door twee doelpunten van Hicham Faik. Ricky van Wolfswinkel (25e minuut) en Adnane Tighadouini (73e minuut) eindigde het treffen in een 2-2 gelijkspel. Een seizoen eerder, op 30 januari 2016, bleef het 0-0.

Doelpunt tekort
Excelsior won op 15 mei 2011 voor het laatst bij Vitesse. Met een 4-1 overwinning tijdens de laatste speelronde, met drie doelpunten in het laatste kwartier, behaalde Excelsior zeven jaar geleden de op-één-na grootste uitoverwinning in de Eredivisie, maar toch bleef de sfeer gelaten. Excelsior kwam in het onderlinge duel om de vijftiende plaats namelijk één doelpunt tekort voor rechtstreekse handhaving en werd veroordeeld tot het spelen van play-offs.

Grootste nederlaag
In de thuiswedstrijd op 9 september 2017 leed Excelsior tegen Vitesse de tot dusverre grootste nederlaag van het seizoen (0-3). Luc Castaignos zette de ploeg van trainer Henk Fraser, die na dit seizoen afscheid neemt van Vitesse, op slag van rust op voorsprong. Tim Matavz en Bryan Linssen beslisten de eindstand in de tweede helft op 0-3.

Arbitrage
Scheidsrechter: Jeroen Manschot
Assistent-scheidsrechter: Sander van Roekel en Jan de Vries
Vierde official: Sander van der Eijk

Kaartverkoop
Supporters van Excelsior kunnen deze uitwedstrijd bezoeken met de bus of eigen vervoer. De bus vertrekt zaterdag om 16.00 uur, het supportershome is vanaf 15.00 uur geopend. Buskaarten kosten 23 euro voor seizoenkaarthouders en SV leden. Anderen betalen 5 euro meer. Kaarten bestellen kan via Excelsior Tickets.

Terug naar overzicht