Statistieken VVV-Venlo – Excelsior Rotterdam

8 maart 2018

Excelsior Rotterdam speelt zaterdag voor het eerst in zeven jaar weer een Eredivisiewedstrijd in Venlo. In 2011 was deze wedstrijd nog een ontmoeting tussen de nummers zeventien en achttien. Dit seizoen staan beide ploegen er met een plaats in de middenmoot een stuk beter voor.

Mitchell van der Gaag
Mitchell van der Gaag gaat de geschiedenisboeken in als een van de beste trainers die Excelsior in de Eredivisie. De trainer, die afgelopen week aankondigde zijn aflopende contract niet te verlengen, behaalde in zestig wedstrijden 67 punten op het hoogste niveau. Alleen Rob Jacobs behaalde tussen 1982 en 1986 gemiddeld meer punten per wedstrijd dan Van der Gaag.

Records in uitwedstrijden
Onder Mitchell van der Gaag werden meerdere records verbroken, dit seizoen is vrijwel ieder record in uitwedstrijden al verbroken. Tegen VVV-Venlo kan een kersvers record worden geëvenaard, door voor de tweede keer drie achtereenvolgende uitwedstrijden in de Eredivisie te winnen. Dit record werd in oktober 2017 neergezet, door achtereenvolgens te winnen bij AZ, ADO Den Haag en FC Twente.

VVV-Venlo
VVV-Venlo is net als Excelsior bezig aan een sterk seizoen. De promovendus bivakkeert al het gehele seizoen in de middenmoot en is op dit moment met 33 punten koploper van het rechterrijtje. Hoewel de Venlonaren in de laatste vijf wedstrijden geen overwinning behaalde, is de ploeg al vier duels op rij ongeslagen. De laatste vier wedstrijden tegen AZ, FC Groningen, Vitesse en PEC Zwolle leverden alle vier een punt op. De laatste overwinning behaalde VVV-Venlo op 4 februari op eigen veld in de jubileumwedstrijd tegen Feyenoord (1-0).

Onderlinge historie
VVV-Venlo – Excelsior staat pas voor de zesde keer op het programma in de Eredivisie. De laatste keer dat deze wedstrijd in Limburg er een op het hoogste niveau was, was op 4 november 2011. Met een 0-0 gelijkspel is dit het enige punt dat Excelsior in de Eredivisie behaalde in Venlo. Tijdens de overige vier ontmoetingen hield VVV-Venlo de punten telkens in eigen huis. Excelsior zegevierde wel tijdens de laatste ontmoeting in de Jupiler League (2-0 in 2014).

Thuisnederlaag
Excelsior leed in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo een 0-2 nederlaag. Clint Leemans zette de Venlonaren na een halfuur spelen op voorsprong. De middenvelder, die van alle spelers van VVV-Venlo de meeste speelminuten in de benen heeft, is met acht doelpunten clubtopscorer. Ralf Seuntjes besliste de wedstrijd twintig minuten voor tijd door de bal achter Ögmundur Kristinsson te koppen.

Arbitrage
Scheidsrechter: Richard Martens
Assistent-scheidsrechters: Mark Strijker en Erik Kleinjan
Vierde official: Ingmar Oostrom

Kaartverkoop
Helaas zal er zaterdag geen supportersbus rijden naar Venlo, maar het is wel mogelijk om deze uitwedstrijd met de auto te bezoeken. Kaarten kosten 20 euro en zijn te koop via Excelsior Tickets. Het stadion in Venlo gaat om 18.45 uur open, pas dan zijn supporters van Excelsior welkom in de bussluis, waar geparkeerd moet worden. Het is niet toegestaan om de binnenstad te bezoeken of met de trein te reizen.

Terug naar overzicht