Teleurstellend einde van voorbereiding in Maassluis

22 augustus 2020

Een jeugdig Excelsior Rotterdam heeft zaterdag met 3-0 verloren op bezoek bij tweededivisionist Excelsior Maassluis. Daarmee komt een teleurstellend einde aan de voorbereiding, want de wedstrijd op Sportpark Dijkpolder was de laatste in aanloop naar het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie.

Tam begin
Na een tam eerste kwartier zonder noemenswaardige gebeurtenissen nam de thuisploeg het heft in handen. Na balverlies van Sander Fischer was een zacht schot van Marius van Mil nog prooi voor Maarten de Fockert, maar een minuut later was het wel raak. Youri de Winter rondde na een mooie steekpass vanaf links af: 1-0.

Eerste gevaar
Ook in het vervolg van de eerste helft was Excelsior Maassluis de betere. Na een half uur spelen verdubbelde Marius van Mil de voorsprong en via Vincent van den Berg kreeg de ploeg ook nog kans op een derde treffer. Zeven minuten voor rust stichtte Excelsior voor het eerst gevaar toen doelman Jean-Paul van Leeuwen moest ingrijpen na een poging van Julian Baas in de korte hoek.

Derde tegengoal
Na rust veranderde er in eerste instantie weinig aan het spelbeeld en kwam Excelsior Maassluis al snel op een 3-0 voorsprong. Marius van Mil maakte binnen twaalf minuten zijn tweede van de middag. Hij scoorde uit een rebound nadat eerst de paal redding bracht op een boogbal van Youri de Winter.

Geen grote kansen
In het laatste half uur drong Excelsior iets meer aan, maar tot grote kansen leidde het niet. De ingevallen Elías Már Ómarsson probeerde het nog wel, zag zijn uithaal eerst ruim over en naast gaan en vlak voor tijd stond de doelman in de weg. Ook een schot van Derensili Sanches Fernandes belandde over het doel.

Seizoenstart
Excelsior Rotterdam begint het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie volgende week op zaterdag 29 augustus met een uitwedstrijd tegen Jong PSV. De aftrap op De Herdgang is om 16:30 uur. Het is vanwege de coronamaatregelen helaas niet mogelijk om deze wedstrijd als uitsupporter te bezoeken.