Terug naar de basis: Jurgen Mattheij

31 oktober 2015

Terug naar de basis: Jurgen Mattheij

,,Toen ik mocht gaan voetballen, hebben mijn ouders mij lid gemaakt van Alexandria ‘66’’, vertelt Excelsior-verdediger Jurgen Mattheij. ,,Mijn vader voetbalde ook, maar niet bij Alexandria ’66. Hij speelde bij Excelsior, eerst in de jeugd en daarna in de senioren. Tot hij geblesseerd raakte. Alexandria ’66 was echter letterlijk om de hoek en goed aan te fietsen. Ik kwam terecht in F12 en heb daarin het hele jaar gespeeld. We deden aan door wisselen en soms moest je ook keepen. Dat was niet echt iets voor mij, maar voetballen wel.’’
,,Ik speelde meestal ook met F4 en F7 mee. Met F7 werden we zelfs kampioen. Als dank kregen we een beeldje van een voetballer en dat heb ik nog steeds thuis staan. Het jaar erna ging ik naar F1 en na dat tweede seizoen vertrok ik naar Sparta Rotterdam. Ik ben in de jaren erna altijd bij Alexandria ’66 blijven komen, omdat er nog veel vrienden van mij voetbalden. Het is inderdaad altijd een grote vereniging geweest en inmiddels hebben ze ook een geheel vernieuwde accommodatie met nieuwe kleedkamers met een terras erop. Uit mijn eigen tijd heb ik verder niet veel herinneringen aan de club. Daarvoor was ik waarschijnlijk te jong toen ik daar voetbalde.’’
,,Na Alexandria ’66 heb ik de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam doorlopen, voor ik in A1 naar Excelsior kwam. Ik had een goed gesprek met Marco van Lochem en maakte de overstap naar Excelsior. Hij zei meteen: als jij laat zien dat je het in je hebt, dan ga ik mijn best doen om je met het eerste mee te laten trainen. Halverwege dat seizoen trainde ik voor het eerst mee met de selectie. Ik ben heel blij dat ik destijds de overstap naar Excelsior heb gemaakt. Het is inderdaad een mooi verhaal. Begonnen in F12 van Alexandria’ 66 en nu met Excelsior in de Eredivisie’’, besluit hij lachend.

 

In ‘Terug naar de basis’ vertellen spelers van Excelsior aan de hand van een jeugd(voetbal)foto over de eerste stappen in hun voetbalcarrière en de vereniging waar ze voor het eerst tegen een bal hebben getrapt.

Terug naar overzicht