Terug naar de basis: Sander Fischer

15 maart 2016

Sander Fischer begon zijn voetbalcarrière bij RKSV WCR – dat staat voor Willibrordus Club Rhoon. ,,Ik ben geboren en getogen aan de Essendijk in Rhoon’’, vertelt de aanvoerder van Excelsior. ,,Wij woonden op honderd meter afstand van het terrein van WCR. Ik kon er zo naar toe lopen en dan stond ik op veld 2. Mijn vader had zelf bij de club gevoetbald en was tien jaar voorzitter bij WCR. Het lag daarom voor de hand dat ik daar ging voetballen.’’
,,WCR was een dorpsvereniging. Niet heel groot, maar al mijn vriendjes van destijds voetbalden daar. Het was ons kent ons bij de club. Ik was daar, omdat mijn vader er het hele weekend was, elke zaterdag en zondag hele dagen aanwezig. Ik speelde met mijn eigen elftal, deed met hogere teams mee en liep hele dag met vriendjes te voetballen. Er was ook een zaal op het terrein, dus ook als het een keer slecht weer was, konden we toch voetballen.’’
,,We hadden een vriendenteam, maar het was ook een goed elftal. We speelden bij een kleine vereniging, dus we waren niet heel hoog ingedeeld. In de E-tjes wonnen we van iedereen. Ik herinner me dat we een keer met 29-0 wonnen. Dat was natuurlijk niet leuk meer. We probeerden daarom oefenwedstrijden te spelen tegen bijvoorbeeld Feyenoord of Sparta en ook daar wonnen we van. Dat geeft wel aan dat het een goed elftal was.’’
In een van die oefenpotjes viel Fischer dusdanig op, dat hij als tweedejaars D-pupil de overstap maakte naar de jeugdopleiding van Sparta. ,,Ik heb ook een proeftraining gedaan bij Feyenoord, maar het werd Sparta.’’ Daarna vertrok hij naar Excelsior en via NAC Breda, SC Cambuur, FC Emmen belandde hij bij AGOVV Apeldoorn. Na het faillissement van die club keerde hij in 2013 terug bij Excelsior. Bij RKSV WCR komt hij nooit meer. ,,Er spelen nog maar weinig bekenden of jongens waar ik mee omga. Ik draag de club waar ik ooit met voetballen begonnen ben uiteraard een warm hart toe, maar verder heb ik er weinig meer te zoeken.’’

In ‘Terug naar de basis’ vertellen spelers van Excelsior aan de hand van een jeugd(voetbal)foto over de eerste stappen in hun voetbalcarrière en de vereniging waar ze voor het eerst tegen een bal hebben getrapt.

 

Banner_ticketsovolgendewedstrijd_750x100

Terug naar overzicht