Tiental van Excelsior verliest met 2-1 van Jong PSV

27 januari 2020

Excelsior Rotterdam wacht nog op de eerste overwinning na de winterstop. Na gelijke spelen tegen FC Dordrecht en Telstar was Jong PSV zelfs te sterk voor de Rotterdammers. In de extra tijd maakten de Eindhovense beloften de winnende, 2-1.

Rode kaart
Belangrijk moment in de wedstrijd was na zeventien minuten spelen. Richy Ledezma mocht na verkeerd instappen van Thomas Oude Kotte alleen op doelman Alessandro Damen af. Die maakte de overtreding en kreeg direct rood van scheidsrechter Martin Pérez. Zijn vervanger was Maarten de Fockert, die debuteerde voor Excelsior. Ook Abdallah Aberkane en Wouter Burger maakten hun eerste minuten voor Excelsior.

Mogelijkheid
Excelsior was niet slecht aan het duel begonnen en kreeg via nieuweling Aberkane een mogelijkheid, maar zijn schot was voor doelman Youri Roulaux van Jong PSV. De grootste kans was na 42 minuten voor Rai Vloet, maar ook zijn schot ging via de Eindhovense doelman naast.

Voorsprong
Uiteindelijk kwam Excelsior voor rust toch op voorsprong. Een corner resulteerde in een voorzet van Luigi Bruins, die door Sander Fischer onberispelijk werd binnengekopt, 0-1. Wie dacht dat Excelsior het duel nu naar zich toe zou trekken, kwam na rust echter bedrogen uit. Jong PSV zocht brutaal de aanval en bleef maar de zestien inkomen.

Gelijke hoogte
Er was meteen een grote kans voor Jordan Teze, maar De Fockert voorkwam met een prima redding de gelijkmaker. Het lukte Excelsior in deze fase niet om lang balbezit te houden en dus bleef Jong PSV voor De Fockert opduiken. Die wist de gelijkmaker verschillende keren te voorkomen, maar moest in de 71e minuut alsnog toezien hoe Jong PSV op gelijke hoogte kwam. Noni Madueke tikte de 1-1 binnen. Kort erna had hij ook de 2-1 op zijn schoen, maar Madueke mikte nu naast het doel.

Stromende regen
In de stromende regen bleef Jong PSV vervolgens dreigend, maar ook Excelsior kreeg een aantal mogelijkheden. Zo mocht invaller Ahmad Mendes Moreira uithalen, maar hij schoot naast. Nadat De Fockert opnieuw redde op een schot van Ngonge, kreeg Elias Mar Omarsson een enorme kans om het duel in Rotterdams voordeel te beslissen. Hij kwam echter niet langs de doelman.

Winnende
Toen Rai Vloet twee minuten later zijn schot van richting veranderd zag worden, leek het duel in 1-1 te eindigen. Excelsior kreeg diep in de blessuretijd nog een corner en dus een laatste kans om alsnog met drie punten weg te gaan. Een minuut later lag de bal inderdaad in het doel, maar het was helaas voor Excelsior aan de andere kant waar Ngonge de winnende maakte.

43. Sander Fischer 0-1
71. Noni Madueke 1-1
95. Cyril Ngonge 2-1

Scheidsrechter: Martin Pérez
Rode kaart: Alessandro Damen (Excelsior Rotterdam)
Gele kaarten: Sidibe (Jong PSV), Matthys (Excelsior Rotterdam)