Tobias Kleijweg ook komend seizoen bij Excelsior

1 juli 2020

Tobias Kleijweg speelt ook komend seizoen voor Excelsior Rotterdam. De 22-jarige centrale verdediger heeft zijn overeenkomst met de club met een jaar verlengd. Kleijweg kwam door blessures afgelopen seizoen niet aan spelen toe en gaat nu op amateurbasis voor revanche.

Blijven
,,Het afgelopen seizoen was voor mij natuurlijk een drama’’, zegt Tobias Kleijweg. ,,Door blessures heb ik niet kunnen laten zien waarvoor ik naar Excelsior Rotterdam ben gekomen. Ik heb het wel onwijs naar mijn zin hier en daarom wilde ik graag blijven. Toen duidelijk werd dat we op 1 juli met de nieuwe groep zouden beginnen, heb ik bij de trainer aangegeven dat ik graag wilde blijven.’’

Coronacrisis
Kleijweg kwam vorig seizoen over van Excelsior Maassluis, maar kreeg al snel last van knieklachten. Uiteindelijk moest hij worden geopereerd en was zijn seizoen voorbij. ,,Je kunt inderdaad spreken van een worsecasescenario’’, zegt hij. ,,Als je wilt laten zien wat je kunt, is dit niet echt lekker. Daar kwam nog bij dat toen ik eindelijk fit was en kon meetrainen, de coronacrisis uitbrak, waarna het seizoen definitief over was.’’

Tentamens
Naast voor zichzelf trainen gebruikte Kleijweg de coronatijd voor zijn studie bedrijfskunde. ,,Ik heb geen vakantie gehad, maar het was wel lekker dat ik die tijd kon gebruiken voor mijn studie. De afgelopen twee en een halve week heb ik drie tentamens gemaakt, daar had ik nu alle tijd voor. Maar ik vind het ook lekker om nu weer gewoon op het veld te staan en dat we daar geen rekening meer hoeven te houden met die anderhalve meter.’’

Gretig
Voor het eerst sinds acht maanden deed Kleijweg vandaag tijdens de eerste training mee aan een partijtje. ,,In november heb ik voor het laatst aan een partijtje meegedaan, dus het was lekker om dat weer te kunnen doen. Ik merkte sowieso dat de groep gretig was, er werden flink wat duels uitgevochten. Trainen met anderhalve meter afstand was heel vreemd. Dan zat je in een positiespelletje en moest je soms inhouden om contact te voorkomen. Daarom was de training vandaag zo lekker. We hebben lang getraind, maar het was heerlijk.’’

Teruggeven
De doelstelling van Kleijweg voor het aankomende seizoen is duidelijk: ,,Ik wil laten zien wat ik kan. Dat wilde ik vorig jaar al, maar toen is dat door de omstandigheden helaas niet gelukt. Ik wil nu het hele seizoen fit blijven, bij de selectie zitten en mijn debuut maken in de Keuken Kampioen Divisie. Ik wil heel graag iets teruggeven aan de club, dus daar ga ik alles aan doen.’’

Terug naar overzicht