Van Donge & De Roo naamgever van stadion Excelsior

1 mei 2017

Stadion Woudestein heet vanaf vandaag het Van Donge & De Roo Stadion. De naam van dit Rotterdamse familiebedrijf is de komende tien jaar verbonden aan het stadion van de eredivisionist.

Kralingen
,,Wij hebben 27 jaar ons kantoor gehad in Kralingen. Naast de tramremise van de RET op de Oostzeedijk, vlak bij het stadion van Excelsior’’, verklaart Dennis de Roo, een van de twee zoons van oprichter Ron de Roo, die werkzaam zijn bij Van Donge & De Roo. ,,Wij zijn daar enorm gegroeid, van zo’n 20 medewerkers naar ruim 50 man. Tussendoor hebben we ons pand uitgebreid tot het echt te klein werd en we zijn verhuisd naar onze huidige locatie aan de Rivierweg 1 in Rhoon.’’ De groep heeft inmiddels een kleine 340 medewerkers.

Steeds hoger en beter
,,Als je teruggaat in de historie, kom je erachter dat in ons oude pand aan de Oostzeedijk 104 van origine een zeilmakerij was gevestigd. Je zou dan ook kunnen zeggen dat wij daar de wind in de zeilen hebben gehad. Wat dat betreft is de Kralingse grond goed voor ons geweest! Daar zien we een overeenkomst met Excelsior. De club is al sinds de oprichting gevestigd in Kralingen en wil – net als wij – steeds hoger en beter. Overigens is dat ook de vertaling van Excelsior in het Latijn. Daarom vinden wij het leuk om daar een steentje aan bij te dragen door naamgever te worden van het stadion.’’

Tekst gaat verder onder de video.

Binnenkomen in Rotterdam
,,Kralingen is een van de poorten van Rotterdam’’, vult Bastiaan Kraan aan. Hij is de enige niet De Roo in de vierkoppige directie van het bedrijf. Van Donge & De Roo werd in 1977 opgericht door vader Ron de Roo en diens compagnon, die in 1983 werd uitgekocht. Samen met zijn zoons Dennis en Sander is hij nog steeds eigenaar van het bedrijf. ,,Als je de stad binnenrijdt, kom je langs het stadion van Excelsior, een echte blikvanger. Voor onze exposure is dat dus heel goed. De Eredivisie is bovendien een mooi platform voor ons als bedrijf.’’

Stabiele Eredivisieclub
Commercieel directeur Wouter Gudde van Excelsior is blij met het partnership met Van Donge & De Roo: ,,Wij begrijpen de sentimenten die leven rond de naam Stadion Woudestein, maar als Excelsior willen wij blijven groeien en dit partnership neemt hierin een belangrijke plaats in. Wij moesten kiezen tussen sentiment en ambitie en hebben voor het laatste gekozen. Mede met deze inkomsten willen wij de komende jaren de volgende stappen zetten om Excelsior uit te laten groeien tot een stabiele Eredivisieclub.’’

De naamgever
Van oorsprong is Van Donge & De Roo een expediteur, die het vervoer van goederen organiseert en coördineert. Het bedrijf doet dit via lucht, zee of multimodaal transport; per vrachtwagen, trein of binnenvaartschip. De onderneming beschikt over twee terminals – 165.000 vierkante meter in Rotterdam en 180.000 vierkante meter in Antwerpen – waar onder andere containers worden gerepareerd, gewassen en overgeslagen. Van Donge & De Roo heeft daarnaast een eigen douane afdeling en laat wekelijks 40 containertreinen rijden tussen Nederland en Duitsland.

Stadion
Excelsior is sinds de oprichting in 1902 – met twee korte tussenpozen – gevestigd op de vaste locatie. Het huidige stadion werd in 2000 geopend als Stadion Stad Rotterdam Verzekeringen (naar de toenmalige hoofdsponsor). In 2004 werd de naam veranderd in Stadion Woudestein. Het stadion werd de afgelopen jaren een aantal keer verbouwd. Zo werd de businessruimte – de Nsecure Lounge – uitgebreid en vernieuwd en werden twee van de vier hoeken dicht gebouwd.

Lange termijn
Op dit moment werkt de club aan een groter plan voor uitbreiding van het stadion op de lange termijn. Deze plannen moeten zorgen voor meer businessmogelijkheden en uitbreiding van het aantal publieksstoelen. Ook dit seizoen is het stadion bij thuiswedstrijden immers meerdere malen uitverkocht geweest.

Website Van Donge & De Roo BV.

Terug naar overzicht