Verdediger Desevio Payne tekent contract bij Excelsior

18 mei 2017

Desevio Payne speelt komend seizoen in het roodzwart van Excelsior. De 21-jarige verdediger komt over van FC Groningen, waar hij de afgelopen vier seizoenen onder contract stond. De Amerikaans-Nederlandse verdediger, die nog wel medisch gekeurd moet worden, zet in Rotterdam zijn handtekening onder een contract voor twee jaar met een optie voor nog een seizoen.

Goed gevoel
,,Ik heb een paar weken geleden een eerste gesprek gehad en dat voelde eigenlijk meteen goed’’, stelt Desevio Payne. ,,Het was een positief gesprek en het verhaal sprak mij meteen aan, net als de trainer. Excelsior is misschien een kleinere club dan FC Groningen, maar het is wel een warme club. Dat merkte ik meteen toen ik er was. Ik wil mij focussen op speeltijd en daarom is Excelsior volgens mij de juiste keuze.’’

Amerika
Van het hoge noorden naar Rotterdam lijkt een grote stap, maar Payne is het wel gewend om van omgeving te veranderen. ,,Mijn ouders wonen in Hoofddorp, maar woonden oorspronkelijk in Amerika. Mijn moeder is Nederlandse en mijn vader Amerikaan. Ze hebben elkaar daar ontmoet en ik ben daar ook geboren, in Greenwood. Toen ik twee was zijn we naar Nederland verhuisd.’’

FC Groningen
,,Ik heb bij HFC Haarlem gevoetbald. Toen die club failliet ging heb ik twee seizoenen bij de amateurs van Zeeburgia gespeeld en toen ben ik naar FC Groningen gegaan. Via de A-jeugd en de beloften kwam ik bij de selectie. Ik heb met Amerika onder 20 op het WK gespeeld en ook voor onder 23 gespeeld. Dit jaar speelt dat team niet veel, maar volgend jaar hoop ik weer aan te sluiten.’’

Speelminuten
Speelminuten maken in de Eredivisie kan hem daarbij helpen. Dat is ook zijn doel bij Excelsior: ,,Bij FC Groningen heb ik de tijd niet gekregen om te laten zien wat ik kan. Ik heb wel wat wedstrijden gespeeld, maar zij konden mij daar niet de garantie geven dat ik veel zal gaan spelen. Dus was het beter en het verstandigste om uit elkaar te gaan. Bij Excelsior hoop ik die speelminuten wel te gaan maken.’’

Dicht houden
,,Ik een rechtsback met als belangrijkste doel natuurlijk om het achterin dicht te houden’’, omschrijft hij zichzelf als speler. ,,Ervoor zorgen dat de tegenstander niet kan scoren, dat is mijn voornaamste taak. Daarnaast wil ik natuurlijk ook aanvallend mijn steentje bijdragen als dat kan. Bij Excelsior voel ik de passie en de prettige sfeer. Ik heb een goed gevoel bij de club en veel zin om daar aan de slag te gaan.’’

Foto: Carla Vos

Terug naar overzicht